Голямото дерби на Гърция между атинските Панатинайкос и Олимпиакос беше

...
Голямото дерби на Гърция между атинските Панатинайкос и Олимпиакос беше
Коментари Харесай

Дербито на Гърция прекратено заради насилие и сълзотворен газ

Голямото дерби на Гърция сред атинските " Панатинайкос " и " Олимпиакос " беше прекъснато в 70-ата минута при резултат 0:1 поради конфликти на ентусиасти с полицията и приложимост на сълзотворен газ.

Всичко стартира овреме. В 4-ата минута почитатели на домакините ( " Пао " ) съумяха да нахлуят на пистата край терена и нападнаха скамейката на гостите. Двубоят бе спрян за осем минути, до момента в който униформените въдворят ред.

Срещата продължи нервно, а двете агитки също си устроиха дерби (както подобава) с хореографии, огън, пиротехнически произведения и така нататък

Положението ескалира в 53-тата минута, когато Мигел Анхел Гереро откри резултата за " Олимпиакос ". Всичко стартира край стадиона, където почитатели на " Панатинайкос " побесняха и влязоха в сблъскване с полицията, която използвва сълзотворен газ.

Газът бързо обхвана арената и стана невероятно както за футболистите и щабовете, по този начин и за феновете да останат там. Така немският арбитър Марко Фриц приключи мача в 70-ата минута.

" Олимпиакос " печели мача и три точки, а " Панатинайкос " може да получи с изключение на солидна санкция и лишаване на точки. Чака се решението на Гръцката футболна федерация.

Лидер е солунският ПАОК, " Олимпиакос " е втори на 7 т., а " Панатинайкос " - едвам седми.

Подобни подиуми са всекидневие в гръцкия футбол. Мачовете сред най-големите тимове в Солун и Атина постоянно са прекратявани поради запалянковски изстъпления. Понякога почитателите са предизвикани или подтиквани и от клубни босове. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР