Голямото бедствие се случи точно месец преди изборите - пороен

...
Голямото бедствие се случи точно месец преди изборите - пороен
Коментари Харесай

Как гласуваха наводнените села в Карловско на 2 октомври

Голямото злополучие се случи тъкмо месец преди изборите - проливен дъжд, скъсани насипи на р. Стряма, тонове тиня и дървета по улиците, стотици унищожени домове и стопанства.

Наводнението промени тотално живота в Каравелово, Богдан, Слатина, Розино и Столетово, само че и даде ход на едно от най-вдъхновяващите събития в България за цялата 2022 година - всеобщото доброволческо придвижване, при което хиляди хора от страната пристигнаха в Карловско да оказват помощ на бедстващите възрастни хора по селата.

Какво се случи един месец по-късно на изборите?

Въпреки че се намират доста близо - всяко от потърпевшите села наподобява с друг политически профил. В Каравелово и Слатина ГЕРБ и Българска социалистическа партия към момента са най-важните съперничещи партии.

Движение за права и свободи е безспорен водач в село Розино, в което от години живее много огромна ромска общественост.

В Богдан, където и някогашният министър председател Кирил Петков помагаше като доброволец, " Продължаваме промяната " освен не губи, само че и подвига резултата си. В Столетово сривът на " ИТН " е довел до нарастване на гласовете за Политическа партия.

" Възраждане " е единствената партия, която усилва гласовете си във всяко от петте обитаеми места - и въпреки всичко става дума за сред 5 и 35 бюлетини повече спрямо изборите през ноември 2021 година

Движение за права и свободи обаче подвига своя избор в Розино с цели 100 гласа, или с 27% над регистрираното преди година.

Има Такъв Народ съвсем изчезва от картата в петте наводнени села.

Партиите от " Демократична България ", чийто претендент за народен представител Елисавета Белобрадова прекара дни на терен като доброволец, не са трансформирали позициите си в района и остават релативно дребна политическа мощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР