Голямото административно-търговско здание, чийто недовършен скелет, от години се извисява

...
Голямото административно-търговско здание, чийто недовършен скелет, от години се извисява
Коментари Харесай

Отнеха от кипърци недовършената сграда в Пловдив!

Голямото административно-търговско здание, чийто незавършен скелет, от години се извисява на кръстовището на бул. "Никола Вапцаров " и "Стефан Стамболов " в Пловдив е пуснато на търг, оповестява TrafficNews.

Имотът е лишен от кипърски бизнесмени, притежатели на компанията "Интерсиприя " ЕООД, която все още се води със седалище в Пловдив, само че капиталът е в ръцете на чудежстранната компания "Тридик Истейтс Лимитед " - Кипър. Действителни притежатели и на двете сдружения са Хрисостомос Курусис и Кипрос Курусис.

Сградата остана незавършена и пустее към този момент повече от 10 години. Строителната площадка бе открита през далечната 2007 година. По това време компанията е записана в Пазарджик и се занимава със строителство и парцели. Още тогава обаче има финансови усложнения и заеми за погашение, видно по няколко правосъдни каузи, като по едно от тях "Интерсиприя " е наказана за борчове от над 20 000 $.

Така се оказва, че още от 2007 датира изпълнително дело по други финансово-имотни въпроси на компанията. Това не пречи на сдружението да стартира новият си обект в Пловдив. Строителството среща бурна опозиция на локалните в региона на "Камела ", защото парцелът до преди този момент е градина с детска площадка. Всичко това е разрушено, макар публичното недоволството.

По план на негово място би трябвало да бъде осъществен комплекс за публично обслужване със заведение, магазини, офиси и част за медицински цели - частна клиника или кабинети.

Сградата бива вдигната на 6 равнища върху 635 кв.м. от терена с обща повърхност от декар и половина. Така РЗП-то се явява близо 4000 кв.м., но по време на слагане на фасадата - толкоз съвременна в тези години напълно стъклено-огледална, настава окончателния финансов провал, а делата на компанията са изцяло замразени.

Фирмата на копърците попада и в листата с длъжници на Община Пловдив - не е плащала налози в последните години.

Оказва се, че сдружението е патило сериозен заем от "Алфа банк Кипър ", като все още е запорирано за ипотека в размер на 1,3 милиона евро в интерес на финансовата институция. Така строителният монумент на банкрута се явява в ръцете на частен правосъден реализатор и за първи път от години има късмет постройката да бъде продадена на търг и най-малко да бъде приключена и употребена.

На търг е разгласен целият имот от 1553 кв.м. и постройката, като първичната цена, от която ще стартира наддаването е 1 милион и 200 хиляди лв.. Оферти ще се събират до 17 февруари, а на идващия ден се чака да бъде оповестено има ли нов притежател на градежа в "Кючук Париж ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР