Голямо проучване показва, че при пушачите, които са се отказали

...
Голямо проучване показва, че при пушачите, които са се отказали
Коментари Харесай

Ако спрете цигарите до 35, сякаш не сте пушили никога!

Голямо изследване демонстрира, че при пушачите, които са се отказали от цигарите преди 35-годишна възраст, процентът на смъртност е подобен с този на хора, които въобще не са пушили.

Изследването открива, че при хората, спрели да пушат на по-късна възраст, също се следят обилни изгоди, само че при тях смъртността е по-голяма спрямо тази при пушачите, отказали цигарите преди 35 години.

Например при някогашните пушачи, които са се отказали от пушенето на възраст сред 35 и 44 години, се следи 21% по-висок % на смъртност по каквато и да е причина спрямо " в никакъв случай непушилите ". А при тези, които са се отказали от пушенето на възраст сред 45 и 54 години, смъртността от всевъзможни аргументи е с 47% по-висока спрямо " в никакъв случай непушилите ".

За изследването пишат създателите му в списание JAMA Network Open.

Това е третото огромно изследване, което демонстрира, че 35-годишна възраст може да е оптималната възраст за отричане от тютюнопушенето, изключително за тези, които стартират да пушат млади, написа в коментар на изследването Джон П. Пиърс, почетен професор в катедрата по фамилна медицина и публично здраве в Калифорнийския университет в Сан Диего.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР