Голямо признание получи Станислав Костов от Левски“. Голмайсторът на сините“

...
Голямо признание получи Станислав Костов от Левски“. Голмайсторът на сините“
Коментари Харесай

Световна компания: Костов е №1

Голямо самопризнание получи Станислав Костов от „ Левски “. Голмайсторът на „ сините “ завоюва наградата за Футболист №1 на месец октомври съгласно показателя на международната компания ИНСТАТ. Наградата бе учредена през сегашния сезон от Асоциацията на българските играчи, в съдействие с една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

За победител се афишира състезателят с най-голям показател. Той се дефинира посредством компютърни калкулации на голове, асистенции, точни подавания, единоборства и други справедливи индикатори в играта на всички футболисти от Първа професионална лига за съответния месец, оповестяват от асоциацията.

Бившият състезател на „ Пирин “, който получи и повиквателна в националния тим за мачовете с Кипър и Словения, заслужи наградата Футболист №1 за октомври с показател 333. Той вкара 5 гола в 3 мача за този интервал. Авторът на 13 попадения с екипа на „ Левски “ изпревари Вандерсон (325) и Клаудиу Кешеру (317) от „ Лудогорец “.

Нападателят е третият победител в класацията. Преди него Кирил Десподов от ЦСКА заслужи наградата за август, а премията за септември завоюва Марселиньо от „ Лудогорец “.

А състезател №1 за октомври ще води офанзивата на столичния гранд тази събота във Варна при гостуването на „Черно море“. Рефер на конфликта е Николай Йорданов, оповестиха от БФС. Съдията е управлявал по един мач на двата отбора през сезона. Под неговото рефериране „Черно море“ падна с 1:5 вкъщи от „Септември“, а „Левски“ победи „Берое“ с 1:0.

Снимка БУЛФОТО
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР