Голямо признание получи българското айкидо, след като председателят на родната

...
Голямо признание получи българското айкидо, след като председателят на родната
Коментари Харесай

Председателят на Българската айкидо федерация бе избран за член на УС на Европейската централа

Голямо самопризнание получи българското айкидо, откакто ръководителят на родната федерация Пламен Юруков беше определен за член на Управителния съвет на Европейската айкидо федерация.

Това се случи по време на Общо заседание на Европейската централа в Амстердам (Холандия). На събитието участваха Мицутеру Уешиба - правнук на създателя на айкидо Морихеи Уешиба и цялото управление на Световната айкидо федерация.

“За мен е голяма чест да бъда определен в Управителния съвет на Европейската айкидо федерация. Приемам този виновен пост като самопризнание за работата на целия ми екип. Това ни задължава да се трудим още по-усърдно за развиването на айкидо и промотиране на полезностите, които нашият спорт възпитава, в България, Европа и света “, съобщи след избора си Юруков.

В особено видео обръщение Еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич приветства в Мицутеру Уешиба в Европа. През тази година се празнуват 60 години от определяне на дипломатическите връзки сред Япония и Обединена Европа, а през 2018 година започва политически разговор в областта на спорта. Преди 3 години пък Европейската комисия предложения Световната айкидо федерация за стратегически сътрудник на Европейската седмица на спорта, която се организира в Европейски Съюз през септември. Айкидо е и част от планове по стратегия Еразъм+ за предварителна защита на експанзията.

“За нас е радостно, че Европейските айкидо организации се активизираха в промотиране на физическата интензивност и здравословния метод на живот. Изграждането на здрав мост сред физическата интензивност и образованието е наш главен приоритет. И бойно изкуство като айкидо има голям капацитет за осъществяването на този приоритет. Използвам случая да поздравя всички новоизбрани членове на Управителния съвет на Европейската айкидо федерация и да им пожелая триумф “, съобщи Наврачич в изказването си.

През месец юни 2020 година пък ще се отбележат 30 години Българска айкидо федерация и 35 години айкидо в България. Специален посетител ще бъде правнукът на Морихей Уешиба - Мицутеру Уешиба.

На фотографията: Пламен Юруков (вляво) дружно с генералния секретар на Световната айкидо федерация Вилко Врисман (до него) по време на подготвителна сесия, част от Общото заседание на Европейската централа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР