Голямо недомислие е идеята застраховката „Гражданска отговорност” ”да е едновременно

...
Голямо недомислие е идеята застраховката „Гражданска отговорност” ”да е едновременно
Коментари Харесай

Финансист: Войната на пътя може да се преодолее с „бонус-малус”

Голямо недомислие е концепцията застраховката „ Гражданска отговорност” ”да е по едно и също време на лидера и на автомобила, разяснява финансистът Владислав Панев в предаването „ Лице в лице” по bTV.
Проект: Гражданската да скача и за нарушителите, и за тези които са им дали колите си 7-8 години ще са нужни на изрядните, с цел да се възползват от 25% бонус, а вандалските прояви на пътя ще се отразяват и на колата
„ Практиката, която би трябвало да въведем, е застраховката да си върви с лидера на автомобила. Иначе какво се получава – вършите съществено нарушаване на пътя, цената на застраховката скача 4 пъти и тогава вашият автомобил става със стойност 0 лв.. Ако желаете да го подадете, той към този момент има тежест на застраховката „ Гражданска отговорност” за идващите няколко години.

Това би трябвало да бъде преодоляно при приемането на измененията. Това е подсигуряване от страна на застрахователите – в случай че индивидът е безупречен, те вземат автомобила, а в случай че автомобила е безупречен – вземат индивида като база”, изясни Владислав Панев.

По думите му обаче „ бонус-малус” е крачка в вярната посока, има преимущества – бърка се съществено в джоба, а това извънредно доста покачва отговорността на водачите напътя.

„ Ако карата кола с 200 км в час на автомагистралата, това значи 200 лева от горната страна за „ Гражданска отговорност” за 5 години напред. Личната отговорност ще докара до доста по-малко катастрофи на пътя и до доста повече просвета на шофиране. Войната по пътищата може да бъде преодоляна. Това че през последните години за „ бонус-малус” единствено се приказва, а не се вкарва, ни коства стотици човешки животи – по виновност на администрацията и КАТ, които не се вързаха навреме”, означи още финансистът Владислав Панев.

По думите му застрахователите са свързани към този момент с КАТ, тъй че няма да отнеме доста време да се вкара новата разпоредба за Бонус Малус.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР