Голямо напрежение се създаде днес сутринта, след като незаконни къщи

...
Голямо напрежение се създаде днес сутринта, след като незаконни къщи
Коментари Харесай

Багери бутат палати в сърцето на Шекер махала в Пловдив, жандармерия пази

Голямо напрежение се сътвори през днешния ден сутринта, откакто противозаконни къщи ще бъдат сринати със земята в ромската махала Шекера в Пловдив.

Багери влязоха на улица " Кипарис ", където ще бъдат отстранени жилищни здания.

С години постройките са били надстроявани и то без позволението на общината. Заповедите за унищожаване към този момент са написани.

Някои от тях са били обжалвани пред съда, само че магистратите са се произнесли в интерес на районната администрация. Именно поради тези процедури, дейностите по почистване от противозаконни се забавят.

Преди седмица близо 10 постройки бяха бутнати отново в Шекер махала. Акцията се организира на улица " Делянка ". Сред тях бяха салон за хубост, лятна кухня, навеси, тераси и помощни постройки.

Мобилизирани са униформени от Трето районно и от специфичните полицейски сили, а жандармерията изпрати доста чиновници, с цел да може постройките да бъдат отстранени.

" 10 къщи ще бъдат съборени през днешния ден и още 10 в околните дни. Това са къщи, които са издигнати без нужните строителни бумаги върху канал, който беше затрупан. Теренът е обществена общинска благосъстоятелност, къщите са противозаконни. Хората нямат регистрация тук. Нямаме задължения към тях ", разгласи кметът на регион " Северен " Ральо Ралев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР