Голямо множество посрещна шведската тийнейджърка Грета Тунберг на брега на

...
Голямо множество посрещна шведската тийнейджърка Грета Тунберг на брега на
Коментари Харесай

Най-известната екоактивистка даде нов пример за защита на околната среда

Голямо голям брой посрещна шведската тийнейджърка Грета Тунберг на брега на океана в Ню Йорк, откакто активистката прекоси Атлантика с ветроходна яхта, съобщи Reuters.

LIVE: 16-year-old climate activist Greta Thunberg sails into NYC after two-week journey across Atlantic. https://t.co/QbyALQ1Fml https://t.co/d7DiySCOvY
— NBC News (@NBCNews) August 28, 2019
Ученичката, която се трансформира в едно от най-известните лица на придвижването за отбрана на природата и битка с климатичните промени, сподели, че плаването със спортната яхта " Малиция Две " не е било толкоз тежко, колкото се е страхувала, осведоми БГНЕС.
" Премина по-добре, в сравнение с някой е очаквал. Изобщо не ми прилоша в морето, любувах се на плаването, макар че на моменти беше бурно. Изобщо не се разболях от морска болест. Различно е за всеки, само че за мен беше доста добре ", сподели Тунберг пред публицисти.
Грета Тунберг отхвърли да пътува със аероплан, с цел да даде персонален образец по какъв начин би трябвало всеки един да се преценява с това какъв брой замърсява околната среда. 18-метровата ветроходна яхта " Малиция Две " се оказа вид активистката да участва на конференция за битка с климатичните промени в Ню Йорк.
" Бих желала да съм нормално дете. Да не ми се постанова да върша всичко това и просто да отивам на учебно заведение. Но нещата са поставени по този начин, че желая да се занимавам с активизъм, тъй като желая да трансформира статуквото ", сподели Тунберг.

After disembarking from boat trip to New York for U.N. climate summit, Swedish teen activist Greta Thunberg says, " It is insane that a 16-year-old has to cross the Atlantic ocean to make a stand. " https://t.co/aFwVvsFJUp pic.twitter.com/qmm9UI4q41
— ABC News (@ABC) August 28, 2019
Шведската тийнейджърка стана известна през 2018 година, когато стартира да не върви на учебно заведение в петък, с цел да стачкува против бездействието на управляващите в битката с климатичните промени.
Грета Тунберг сподели, че възнамерява да взе участие в протест пред постройката на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Тя отиде в Съединени американски щати за проведената среща на високо ниво по въпросите на климата, която следва в Ню Йорк.
През декември Грета Тунберг счита да взе участие и на различен климатичен конгрес - този път в Чили. Тя сподели, че и до там няма да отиде със аероплан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР