Голямо количество сняг, паднало през януари, остава в няколко региона

...
Голямо количество сняг, паднало през януари, остава в няколко региона
Коментари Харесай

Сняг покри пясъците на Сахара в Алжир и Мароко

Голямо количество сняг, паднало през януари, остава в няколко района на Алжир и Мароко, оповестяват метеорологичните служби на двете арабски страни. В резултат на това големи площи са превърнати в пространства с бял цвят, с високи снежни преспи и искрящи замръзнали езера, оповестява ТАСС.

В планинските региони на двете страни снегът вали всяка година и нормално лежи в подножието и по скатовете на върховете през цялата зима до началото на пролетта. Този сезон, обаче преваляванията бяха изключително значителни.

В Алжир, съгласно осведомителната организация на Алжирската пресслужба, изобилен сняг се следи най-вече в северните и северозападните провинции. Валежите обгърнаха освен планинските пътища, създавайки обилни проблеми с трафика и доставката на артикули до отдалечени обитаеми места на републиката. Снегът е достигнал до някои елементи на Сахара. Туристите и фотографите идват, с цел да се насладят на екзотичните гледки към северноафриканската зима - прахообразни пясъчни дюни и оазиси. Поради рестриктивните мерки, наложени от пандемията, това са най-вече локални поданици.

Жителите на прилежащо Мароко също видяха доста сняг тази зима. Планинските региони на Риф в северната част на кралството, както и Средният и Високият Атлас, поеха главния удар на стихиите. Благодарение на снеговалежите, известните в чужбина зимни курорти Ифран и Азру, видимо се възродиха.

В мароканската част на Сахара сняг падна наоколо до известното туристическо село Мерзуга в югоизточната част на страната, създавайки за известно време зимен пейзаж в регионите на пясъчния масив Ерг Чеби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР