Голямо количество от 1005 броя недекларирани смартфони и 960 броя

...
Голямо количество от 1005 броя недекларирани смартфони и 960 броя
Коментари Харесай

Митничари с мощен удар на ГКПП "Лесово"


Голямо количество от 1005 броя недекларирани смарт телефони и 960 броя аксесоари за тях задържаха митнически чиновници от Териториална дирекция Южна морска, при митническа инспекция на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Лесово.

Колата с марка Lexus, ръководена от български жител, е пристигнала на Министерство на правосъдието Лесово на 12.01.2021 година към 21.00 часа на трасе за изходящи леки коли от България за Турция. В зоната за митнически надзор, водачът е декларирал, че не придвижва нищо за обявление.

При последвалата митническа инспекция, митническите чиновници откриват в багажника на автомобила три куфара, цялостни с мобилни телефони и аксесоари за тях.

Иззети са 1005 броя смарт телефони с марки Samsung и Xiaomi и 960 броя силиконови протектори вид „ тил “. Водачът на автомобила, с букви Р. Ш. от гр. Хасково, е декларирал след това, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургаз и не били негови.

Стойността на недекларираните мобилни телефони и аксесоари е към 300 000 лева, съгласно първичната експертна оценка.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР