Голямо количество оръжие и боеприпаси са открити на 19 септември

...
Голямо количество оръжие и боеприпаси са открити на 19 септември
Коментари Харесай

Голямо количество оръжие и боеприпаси са открити в частен имот в село Манастирище

Голямо количество оръжие и муниции са открити на 19 септември 2018 година в частен парцел в село Манастирище, община Хайредин. Това оповестиха от ОДМВР-Враца.

Намерени и конфискувани са нелегално притежавани оръжия и муниции.

Акцията е извършена след оперативно-следствени дейности на чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР- Враца, които направиха инспекция и претършуване в частен парцел - къща и двор в село Манастирище, общ. Хайредин, благосъстоятелност на двама братя, на 61 година и на 54 година

При претършуване на пространства употребени от 61-годишния мъж, са открити и конфискувани: гладкоцевна ловна пушка 12 калибър; 2 пневматични пушки; 1 бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; 1 имитационна граната със запалка в нея; 50 електродетонатори; тротилова пресовка с тегло към 200 грама; 1 железно тяло с цилиндрична форма, саморъчно изработено; 3 пълнители за автомат вид „ АК “; 3 железни кутии с барут за ловни патрони; 1 плик, съдържащ към двеста грама барут за ловни патрони; 1 кутия с капсул-възпламенители за ловни патрони; 2 огнепроводни шнурове надлежно с дължина 8,10 метра и 0,20 метра; 417 ловни и бойни муниции от друг диаметър.

В хода на претърсването, след установяването на взривни субстанции, местопроизшествието е непокътнато до идването на екип на Специализираният отряд за битка с тероризма-МВР.

Собственикът на парцела (61-годишен), който е престъпно проявен, не е арестуван по здравословни аргументи. Образувано е досъдебно произвеждане по член 339 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР