Голямо количество оръжие и боеприпаси са били открити в частен

...
Голямо количество оръжие и боеприпаси са били открити в частен
Коментари Харесай

Полицията откри оръжие и боеприпаси в къща във Врачанско

Голямо количество оръжие и муниции са били открити в частен парцел в село Манастирище, община Хайредин. Акцията е извършена в сряда след оперативно-следствени дейности на чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца.

Полицаите претърсили къща и двор - благосъстоятелност на двама братя, на 61 година и на 54 година в село Манастирище. При претършуване на пространства, употребени от 61-годишния мъж, са открити и конфискувани: гладкоцевна ловна пушка 12 калибър; 2 пневматични пушки; бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; имитационна граната със запалка в нея; 50 електродетонатори; тротилова пресовка с тегло към 200 грама; железно тяло с цилиндрична форма, саморъчно изработено; 3 пълнители за автомат вид „ АК “; 3 железни кутии с барут за ловни патрони; плик, съдържащ към двеста грама барут за ловни патрони; кутия с капсулвъзпламенители за ловни патрони; 2 огнепроводни шнурове надлежно с дължина 8,10 метра и 0,20 метра; 417 ловни и бойни муниции от друг диаметър.

В хода на претърсването, след установяването на взривни субстанции, местопроизшествието е непокътнато до идването на екип на Специализираният отряд за битка с тероризма - Министерство на вътрешните работи. 61-годишният притежател на парцела, който е престъпно проявен, не е арестуван по здравословни аргументи. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР