Голямо китайско дарение заради коронавируса за Африка. По-рано този месец

...
Голямо китайско дарение заради коронавируса за Африка. По-рано този месец
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Китай с медицинско дарение за Африка

Голямо китайско подаяние поради ковид за Африка. По-рано този месец Фондацията на Джак Ма и Фондация " Алибаба " - и двете са благосъстоятелност на Ма - оповестиха, че ще дарят 20 000 тестови комплекта, 100 000 маски и 1000 защитни костюма за медицински цели и щитове за лице на всички 54 африкански страни.
Дарените медицински консумативи особено за Камерун дойдоха на летището в Яунде " Нисимален ", съобщи БГНЕС. В Камерун има 75 доказани случая на болест.
От фондациите на Ма обявиха, че този ход е подхванат във връзка " с евентуалното възходящо търсене на медицински консумативи и съоръжение в Африка ".
" Не можем да пренебрегнем евентуалния риск за Африка и да приемем, че този континент от 1,3 милиарда души ще бъде подминат от рецесията. Светът не може да си разреши немислимите последствия от пандемията на COVID-19 в Африка ", се споделя в изказването.
" Сега като че ли всички живеем в една и съща обзета от пожар гора. Като членове на световната общественост би било безконтролно от нас да седим в профил, да се паникьосваме, да пренебрегваме обстоятелства или да не действаме. Сега би трябвало да предприемем дейности ", гласи посланието на Ма.
Джак Ма се смята за най-богатия човек в Китай с активи от 38 милиарда $, съгласно Business Insider.
Броят на смъртните случаи в Африка от COVID-19 се е нараснал до 72, съгласно Африканския център за предварителна защита и надзор на болесттите (CDC).
След като за първи път се появи в Ухан, Китай през декември, вирусът се е популяризирал в минимум 175 страни и райони, сочат данни на американския университет " Джонс Хопкинс ".
Още: " Съединени американски щати към този момент е безапелационно номер едно по заболели от ковид, в Китай няма нов случай за 24 часа "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР