Голямо китайско дарение заради коронавируса за Африка. По-рано този месец

Голямо китайско дарение заради коронавируса за Африка. По-рано този месец ...

Най-богатият човек в Китай с медицинско дарение за Африка.

Голямо китайско дарение заради коронавируса за Африка. По-рано този месец Фондацията на Джак Ма и Фондация "Алибаба" - и двете са собственост на Ма - обявиха, че ще дарят 20 000 тестови комплекта, 100 000 маски и 1000 защитни костюма за медицински цели и щитове за лице на всички 54 африкански държави.
Дарените медицински консумативи специално за Камерун пристигнаха на летището в Яунде "Нисимален", предаде БГНЕС. В Камерун има 75 потвърдени случая на зараза.
От фондациите на Ма заявиха, че този ход е предприет във връзка "с потенциалното нарастващо търсене на медицински консумативи и оборудване в Африка".
"Не можем да пренебрегнем потенциалния риск за Африка и да приемем, че този континент от 1,3 милиарда души ще бъде подминат от кризата. Светът не може да си позволи немислимите последици от пандемията на COVID-19 в Африка", се казва в изявлението.
"Сега сякаш всички живеем в една и съща обзета от пожар гора. Като членове на глобалната общност би било безотговорно от нас да седим отстрани, да се паникьосваме, да игнорираме факти или да не действаме. Сега трябва да предприемем действия", гласи посланието на Ма.
Джак Ма се счита за най-богатия човек в Китай с авоари от 38 милиарда долара, според Business Insider.
Броят на смъртните случаи в Африка от COVID-19 се е увеличил до 72, според Африканския център за превенция и контрол на заболяванията (CDC).
След като за първи път се появи в Ухан, Китай през декември, вирусът се е разпространил в най-малко 175 страни и региони, сочат данни на американския университет "Джонс Хопкинс".
Още: "САЩ вече е убедително номер едно по болни от коронавирус, в Китай няма нов случай за 24 часа"

Източник: actualno.com