Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси най-накрая успя да

...
Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси най-накрая успя да
Коментари Харесай

Меси развали проклятието „Челси”

Голямата звезда на международния футбол Лионел Меси най-сетне съумя да реализира едно от дребното неща, които до този миг му убягваха. Не става въпрос за извоювана купа или приз, а за гол против „ Челси”. Аржентинецът скапе проклятието, което тегнеше над него в срещите с лондончани. Меси нямаше попадение в 8 дуела против отбора от „ Стамфорд Бридж”. Но ето, че 30-годишният футболист съумя да вкара от деветия път и приключи головата си суша против „ Челси” след 730 минути.

Един удар – един гол. Само един път Меси уцели вратата на Тибо Куртоа, само че това бе задоволително за попадението, което обезпечи успокоение на „ Камп Ноу” преди реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига.

А „ Барселона” можеше да загуби дуела. Две греди тресна Вилиан. Бразилският халф въпреки всичко вкара, въпреки това да не се оказа задоволително за победа над каталунците.

„ Почти означих хеттрик – изцепи се след мача Вилиан. – Това бе един от най-хубавите ми мачове. Нямахме шанс, само че би трябвало да се гордеем от показаното.”

На сходно мнение бе и Антонио Конте, мениджърът на „ Челси”.

„ Бяхме съвсем съвършени – сподели италианецът. – Платихме скъпо за една неточност, само че против играчи като Лионел Меси даже момент нехайство коства скъпо. Срещу „ Барса” би трябвало да се работи мъдро. Лудост е да се опиташ да се надиграваш с тях, тъй като ще загубиш с най-малко четири гола. Резултатът ни дава убеденост за реванша. Всичко е допустимо.”

Статистиката също демонстрира, че „ Челси” е изиграл мощен мач. Лондончани имат 8 изстрела, два от които точни. „ Барселона” може да се похвали единствено с 5 шута, само че със същата успеваемост като отбора на Конте.

„ Мисля, че представянето ни беше положително – сподели Ернесто Валверде, треньорът на каталунския гранд. – Срещу „ Челси” се играе доста мъчно. Имат в действителност отлични футболисти, които ни сътвориха доста проблеми. Разчитахме на нашата класа и стигнахме до добър резултат. Решаващият мач ще е на нашия стадион.”

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР