Голямата звезда на Португалия – Кристиано Роналдо, е №1 по

...
Голямата звезда на Португалия – Кристиано Роналдо, е №1 по
Коментари Харесай

Кристиано е отново номер едно

Голямата звезда на Португалия – Кристиано Роналдо, е №1 по два индикатора в международните квалификации. Асът на Реал Мадрид загуби голмайсторския приз за сметка на Роберт Левандовски – 15 против 16 попадения, само че може да се похвали с две други първи места.

Четирикратният притежател на Златната топка е водач по участия в голови офанзиви. Топката е предходна през Роналдо в 24 от 32 случая, когато Португалия отбелязва. В това число влизат попаденията на Кристиано, както и асистенциите (3) и случаите, когато дава пас на футболиста, направил голово подаване (6). На второ място в класацията е Левандовски с 19 голови офанзиви за Полша.

Роналдо е и играчът, отправил най-вече удари към противниковата врата, написа InStat. Той е стрелял 66 пъти, което прави приблизително по 7,4 на мач от международните квалификации. В Ла Лига индикаторът на звездата е 6,0 изстрела приблизително на среща и изостава само от Лео Меси (6,9).

Португалия се класира непосредствено за шампионата на планетата, откакто победи с 2:0 Швейцария. За жребия за груповата фаза, който ще се тегли на 1 декември, европейският първенец е подложен в първа урна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР