Голямата звезда на националния отбор по волейбол Цветан Соколов е

...
Голямата звезда на националния отбор по волейбол Цветан Соколов е
Коментари Харесай

Цветан Соколов: Важно е да се класираме за Токио `20

Голямата звезда на националния тим по волейбол Цветан Соколов е окуражен да поведе отбора към присъединяване на олимпийските игри в Токио `20. След двуседмична отмора диагоналът на италианския и европейски първенец " Кучине Лубе " (Чивитанова) се причисли към състава на " трикольорите " за домакинския шампионат от Лигата на нациите във Варна. Очаква се той да направи своя дебют в комерсиалния шампионат в мачовете против Австралия (14 юни), Япония (15 юни) и Италия (16 юни) в третия спортен уикенд.

" Готов съм за волейбол. Чувството е доста хубаво. От много време го очаквам - увери Соколов пред уеб страницата на БФВ. - Сега сме се събрали да се подготвим за олимпийската подготовка. Защо да е задача невъзможна? Очаквам огромна поддръжка от публиката във Варна. Тук сме реализирали много от задачите си и сме побеждавали любимци. Надявам се да покажем нашата игра, нашето лице и най-много да сме радостни от крайния резултат. "

България ще е хазаин на една от първите международни квалификации от 9 до 11 август в зала " Конгресна " на ДКС. Съперници на нашите за една квота ще бъдат олимпийският първенец Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

" Олимпийските игри са едно състезание, за което всеки състезател мечтае. Много хора са казвали, че да се класираш на олимпиада е по-трудно, в сравнение с да станеш олимпийски първенец. За мен е значимо да се класираме. Искам да се приготвя добре и да оказа помощ на тима да се класира на олимпийските игри ", показа Соколов.

Запитан за завръщането на Силвано Пранди като селекционер на националния тим, Цецо разяснява: " Радвам се, тъй като това е индивидът, който ми даде първата опция да играя за България през 2009 година Винаги когато имаше опция, ме пускаше в игра и това е един огромен плюс за мен. Тогава бях млад. Това е индивидът, който ми оказа помощ доста да израсна, и му благодаря за тази опция да играя в националния тим. Всички сме дружно и мисля, че той е верният човек ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР