Голямата звезда на Барселона Лионел Меси получи поредното си ценно

...
Голямата звезда на Барселона Лионел Меси получи поредното си ценно
Коментари Харесай

Марка призна Меси за най-добрия в Испания

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси получи следващото си скъпо самопризнание, като бе разгласен за най-хубавия в Ла Лига за предишния сезон от авторитетния всекидневник „ Марка”. Изданието, което по принцип е доближено до кръвния зложелател Реал Мадрид, уважи аржентинския национал с наградата „ Ди Стефано”, който обичайно връчва всяка година.

Меси с юбилейна асистенция №200

На красивата гала 30-годишният нападател също по този начин взе и трофея „ Пичичи”, който се връчва на най-хубавия изпълнител за съответната акция. През сезон 2016/2017, в който купата отиде у Реал, Меси беше без конкуренция на върха при голмайсторите с 32 попадения в 34 дуела.

FourFourTwo разгласи Меси за най-хубавия настоящ футболист

„ Вече имам няколко трофея „ Ди Стефано”, само че този е по-различен. Преди бяха по-големи и по-тежки, само че се веселя, че още веднъж го получавам и желая да благодаря на „ Марка” за това признание”, разяснява Меси. „ За пети път взимам тази премия. Доволен съм да я получа отново поради това, което съставлява тя. Беше същинско наслаждение да срещна Дон Алфредо и да прекарам известно време с него”, добави той.

Барса реже Реал за шпалир

„ Пичичи” е приз, който желая да споделя със съотборниците си и да им благодаря. Това премия за целия тим, тъкмо като „ Златната обувка”. Тя в никакъв случай не била съществена цел, тъй като избираме купите, само че в случай че има вид да вземем такива самостоятелни оценки, и те са добре пристигнали.”

Останалите призьори от блестящата церемония на „ Марка”:

Наградата „ Самора” (най-добър вратар в Ла Лига) – Ян Облак, Атлетико Мадрид

Наградата „ Сара” (най-резултатен испански футболист в Ла Лига) – Яго Аспас, Селта Виго

Наградата „ Мигел Муньос” (най-добри испански треньори в Ла Лига) – Хосе Луис Мендилибар, Ейбар и Асиер Гаритано, Леганес

Наградата „ Гурусета” (за най-хубав арбитър в Ла Лига) – Хуан Мартинес Мунуера

Наградата за Най-полезен състезател в националния тим на Испания – Андрес Иниеста

Трофеят „ Харке” – присъден на колумбийския Атлетико Насионал (за доброволното отдръпване във финала за Копа Судамерикана против Шапокоензе след самолетната злополука на бразилския тим)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР