Голямата звезда на Барселона Лионел Меси и неговият баща –

...
Голямата звезда на Барселона Лионел Меси и неговият баща –
Коментари Харесай

Меси и баща му отново заподозрени в данъчни измами?

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси и неговият татко – Хорхе, наподобява още веднъж ще се окажат в центъра на скандал с данъчни измами. Изданието Mediapart взаимно с Football Leaks изнесоха документи, съгласно които двамата извършват схемите си с дейното съучастничество на клуба.

Френското издание разкрива, че измамите касаят интервала 2009-2014 или с други думи казано – тъкмо след интервала 2007-2009, за който аржентинецът и неговият родител получиха условни присъди. Двамата бяха наказани надлежно на 21 и 15 месеца, които по силата на испанското законодателство не бяха ефикасни присъди, а след това бяха даже сменени с санкции.

Mediapart твърди, че следователите, провели известното към този момент следствие през 2016 година, също са имали известни подозрения, че порочната процедура е траяла и след интервала, за който откриха доказателства. Сега изданието твърди, че се повдигат нови въпроси по отношение на заплащания на Барселона до сметка в Люксембург, благосъстоятелност на лондонската компания Sidefloor. Шефът на компанията Дейвид Уейгууд, който се явява доближен на Хорхе Меси.

Между 2009 и 2014 година по въпросната сметка Барселона превежда общо 6,7 милиона евро, като транзакциите са оправдани като заплащания за сътрудници и скаутски услуги. Според проверяващите най-вероятно посредством този финансов пакет изкуствено е понижена формалната заплата, която Барселона заплаща на Меси като клуб и надлежно – налозите, които той дължи на хазната. Също по този начин управляващите имали скептично мнение по отношение на качествата на Хорхе Меси като футболен скаут.

От Mediapart подчертаха, че са пробвали да се свържат с бащата на Меси и Барселона, само че не получили какъвто и да е отклик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР