Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин демонстрира класата си

...
Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин демонстрира класата си
Коментари Харесай

Микаела Шифрин спечели по убедителен начин спускането в Банско

Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин показва класата си и завоюва по безапелационен метод спускането в Банско от Световната купа, съобщи БГНЕС. 24-годишната американка, която по принцип е експерт на техничните дисциплини, бе доста бърза по писта " Алберто Томба " на Бъндеришка поляна, завършвайки с време 1 минута, 29.79 секунди.
 Йохана Хехлен беше най-бърза в формалната подготовка в Банско
Йохана Хехлен беше най-бърза в формалната подготовка в Банско

Утре от 10:45 часа е първото втурване за Световната купа

На второ място се подреди италианката Федерика Бриньоне, която остана на 18 стотни от победителката, а на почетната стълбичка се качи и Джоана Хехлен от Швейцария (+0.23). Любителите на ските в Банско видяха още доста от огромните имена в женските ски - Петра Влъхова, Елена Куртони, Ана Фейт, Естер Ледецка, Тина Вайратер, както и специалистката в спускането София Годжа, която обаче не съумя да приключи надпреварата.

Днес в Банско се организира анулираният кръг от Световната купа във Вал д " Изер от 22 декември, а на следващия ден и вдругиден предстоят още две надпревари с най-хубавите скиорки в света - втурване (в събота) и Супер-Г (в неделя).
 Снимка 463216
Източник:

След днешния триумф Шифрин към този момент има преднина от 280 точки на върха на генералното класиране за Световната купа, като американката се изкачи и до втора позиция в спускането с 206 точки, на 37 зад лидерката Корине Зютер, която през днешния ден приключи на 14-та позиция.
 Силен вятър обърка съществено програмата в Банско
Силен вятър обърка съществено програмата в Банско

Тренировката беше отлагана няколко пъти
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР