Голямата цивилизационна битка е битката на Путинова Русия с цивилизацията

...
Голямата цивилизационна битка е битката на Путинова Русия с цивилизацията
Коментари Харесай

Проф. Янакиев: Русия формира в себе си чувство за величие, съединено с комплексираност от целия свят

" Голямата цивилизационна борба е борбата на Путинова Русия с цивилизацията като такава. Русия от дълго време към този момент не е нито Евразия, нито Изтока ". Това сподели в предаването " Панорама ", излъчващо се по Българската национална телевизия, проф. Калин Янакиев - културолог, мъдрец и академични учител.

" В годините, в които Путин е президент, от 2000 година насам тя съумя да образува в себе си, като се изключи тези героични руснаци, които видяхме доскоро, една фантасмагорична маниакалност, възприятие за великолепие, съединено до неотделимост с невероятна комплексираност от целия свят. То е абсурд: " Ние сме най-великите в света жертви на целия свят ". Такъв е манталитетът на множеството руснаци в Путинова Русия. И в цивилизацията, на която " те са жертва ", се включват всички неща, които са присъщи на актуалната цивилизация - правата на индивида, световните съюзи, независимостта, суверенитета на народите, многопартийните демокрации. Всичко това е " разруха, джендъризъм, крах ". То е дори, в случай че щете, " някакъв предстоящ към Русия Армагедон ". И най-много, в най-последна сметка - " цялата международна цивилизация е анти-Русия ", заключи проф. Янакиев менталното положение на Путинова Русия, въпреки и не в цялостна целокупност, що се до популацията ѝ.

" Голяма цел на Путин не е Украйна. Голямата цел на Путин е да продължи до такава степен, докъдето цивилизацията продължи да отстъпва. Поради тази причина аз по никакъв начин не съм оптимист, че внезапно ще настъпи някакъв мир. Ако цивилизацията, в случай че Западът отстъпи, Путин скоро ще разбере, даже и да съкруши Украйна, че малко по на запад някой му я е сервирал, с цел да го нервира. Той ще отиде още по на запад и колкото повече отстъпва цивилизацията, толкоз повече този маниакален индивид и тази маниакализирана страна, ще продължи да настава ", счита философът.

" Историята на Украйна е доста по-различна от тази на Русия или на Московията, както я назовават в историческите документи доникъде на XVII век. Първата страна, основана на това евразийско пространство, на това бъдещо съветско пространство, е Киевската Русия, която е синтез на шведските викинги, варяги или фряги с локалните славянски племена ", разясни той.

Проф. Янакиев дефинира Русия като " азиатска олигархия, ръководена от самовластник ", Философът регистрира, че кагебистките другари на Владимир Путин живеят в кичозен разкош, а елементарният руснак е върнат съвсем към времената на крепостничеството.

" Ние доста се разграничаваме от Изтока в смисъл на Русия, колкото и да ни приказват, че сме приятелски, че сме общоправославни и така нататък Българският нрав е синтез на близкоизточност и централноевропейскост най-малко от 1878 година ", съобщи още проф. Калин Янакиев.

Цялото ослепително присъединяване на проф. Янакиев в " Панорама " можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР