Голямата седморка“ (Г-7) призова днес в ранни зори (българско време,

...
Голямата седморка“ (Г-7) призова днес в ранни зори (българско време,
Коментари Харесай

Г-7 моли Китай да притисне Русия за спиране на войната в Украйна


„ Голямата седморка “ (Г-7) прикани през днешния ден в ранни зори (българско време, б.р.) Китай да окаже напън над Русия, с цел да приключи Кремъл експанзията си в Украйна. Това се случи незабавно, откакто министрите на външните работи на страните от Г-7 се срещнаха в коридорите на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, заяви Reuters.

Както се споделя в заявката, оповестено от Министерството на външните работи на Япония (която ръководи Г-7 в момента), членовете на „ Голямата седморка “ се надяват на това, че „ Китай ще се стреми към незабавното, цялостно и без ангажименти извеждане на съветските войски от Украйна “.

Заявлението на Г-7 идва сега, в който китайският външен министър Ван И е на посещаване в Русия. Вчера той и съветският външен министър Сергей Лавров обсъждаха Украйна. Руското министерство разгласи в свое прессъобщение: „ Страните в детайли разискаха настоящото състояние в Украйна, отбелязвайки безперспективността на опитите за урегулиране на рецесията без отчитане на ползите на Русия и най-много без нейно присъединяване. “

Не се изключва и аудиенция на съветския президент в Китай, припомня Reuters.

Членките на Г-7 приветстваха неотдавнашното присъединяване на Китай на срещата в Джеда (Саудитска Арабия), което мина без съветски представители. И приканиха Пекин да „ поддържа обективен и дълготраен мир, включително и чрез директен разговор с Украйна. “

Припомняме, че „ Голямата седморка “ (съкратено Г-7) е група от 7-те най-развити стопански страни – Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Япония, които дружно създават към 40% от международния Брутният вътрешен продукт при 10% от популацията в света.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР