Голямата руска компания за добив на злато Петропавловск планира да

...
Голямата руска компания за добив на злато Петропавловск планира да
Коментари Харесай

Най-голямата руска компания за добив на злато е пред фалит

Голямата съветска компания за рандеман на злато " Петропавловск " възнамерява да подаде молба за администриране, откакто глобите против " Газпромбанк ", нейният главен заемодател и единствен покупател на суровината.

Заради западните наказания компанията е неспособна да изплаща отговорностите си и се подреди измежду първите регистрирани компании, изправени пред колапс заради войната в Украйна, съобщи Reuters.

" Петропавловск " ще изиска чуване на административната тъжба във Върховния съд в Лондон през идващите дни, се споделя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

След новината акциите на " Петропавловск " на Московската фондова борса се сринаха с близо 40% до рекордно ценово дъно. В Лондон акциите на компанията за положителни на злато бяха спрени от търговия по нейно искане.

Обширните търговски и финансови връзки на " Петропавловск " с " Газпромбанк " направиха ситуацията на добивната компания изключително предизвикателно, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари.

" Въпреки че през май " Газпромбанк " позволи на добивната компания да продава златото си другаде, наподобява, че това решение беше прекомерно малко и пристигна прекомерно късно ", разяснява в имейл до Reuters анализаторът от Hargreaves Lansdown Сузана Стрийтър.

През април 2022 година " Петропавловск " заяви, че главният ѝ заемодател " Газпромбанк " е изпратил уведомление с искане за неотложно погашение на към 201 милиона $, дължими по срочен заем от засегнатата от западните наказания огромен съветска банка.

Инвазията, която Москва назовава " специфична военна интервенция ", докара до западни наказания, които направиха правенето на бизнес в Русия по-трудно. Редица западни компании или напуснаха Русия, или оповестиха проекти да го създадат, до момента в който други се сблъскват с компликации при обслужването на дълга си заради западните наказания.

През май съветският филиал на Гугъл разгласи проекти да подаде молба за банкрут, откакто управляващите запорираха банковата сметка на водещата интернет търсачка.

Междувременно " Петропавловск " изследва опцията за продажба и сподели, че е получил оферта от една страна и израз на интерес въпреки това за закупуване на нейните дъщерни сдружения. Добивната компания обаче не уточни имената на заинтригуваните страни.

Разговорите и с двете страни не престават, се показва в днешно изказване на " Петропавловск ", само че е " доста малко евентуално " да има каквато и да е възвръщаемост за акционерите, в случай че се реализира продажбата, предвид на огромната задлъжнялост.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР