Голямата постройка на снимката е семейната къща на семейството на

...
Голямата постройка на снимката е семейната къща на семейството на
Коментари Харесай

Запознайте се със Зион! Той има 39 жени, 94 деца и 59 внука

Голямата сграда на фотографията е фамилната къща на фамилията на господин Зиона Чана в село Бактаванг, област Серчип, Индия - наоколо до границите с Мианмар и Бангладеш. В тази постройка живеят огромна част от 193-те члена на фамилията на господин Чана. То се образува от него, 39-те му дами, 94-те му деца и 59-те му внука (към края на 2016 г.)...



Зиона Чана е роден 1945 година в малко селце, което е отдалечено на стотици километри от всякаква по-развита цивилизация. Семейството му още оттогава е богато за района и се занимава главно с произвеждане на мебели. Зион стартира с обикновено детство и се дами за първи път на 17 години за три години по-възрастна от него жена. И тогава стартира епичната му фамилна история.

Полигамията в Индия е неразрешена, само че в закона е отворена малка врата, че за специфични случаи е допустима, когато приета от държавното управление вяра го изисква. Колкото и да е необичайно, такава вяра е съумял да измисли и записва при формалните управляващи неговия татко през 1942 година - тя се назовава се " Чана Пауъл " (оригинално " Чхалионг Пауъл " по дребното име на основателя си, а след това преименувана на фамилното име) и се води за тип християнска фракция. Съществена част от религията им, която ги отличава от всевъзможни други християнски секти, е точно полигамията - нямат особени искания за нищо друго особено с изключение на нея. Самият татко на Зиона е имал 7 дами и 29 деца (15 дъщери и 14 сина), като Зиона е най-големият от тях и точно поради това наследява татко си след гибелта му.

Зиона се възползва от преимуществото на своята фамилна вяра в комбинацията с огромните за локалните стандарти финанси, с които разполага, и стартира от време на време да си води у дома нови и нови дами. Те надлежно стартират да му раждат и деца. Къщата се достроява с нови стаи и последователно се трансформира в неговия палат.

Първата жена на Зиона играе ролата на основна - тя командва в цялата къща. Жените му спят в общи пространства, като правилото е, че по-младите спят по-близо до неговата спалня, а по-старите дами на горния етаж. Има и правила за това коя ще спи в леглото му в избрана нощ - въртят се на ротационен принцип. Първата му жена маха възглавницата от леглото на тази, която би трябвало да спи с него в избран ден.

Малкото селце няма нито финансите, нито ресурсна обезпеченост от учители, с цел да успее да изучи всички деца от многодетното семейство. Затова Зиона построява две учебни заведения - главно и гимназия. Учители на дребните деца стават най-вече по-големите им братя и сестри. Директор на учебните заведения е по-млад брат на Зиона. Учебната стратегия е контролирана от държавното управление, само че някои " обичайни за Чана Пауъл образователни предмети " са добавени към нея. Не търсят и не получават никаква дотация, макар че на практика могат да получат такава - не желаят да натоварват общинските бюджети на дребното село.

Много мъже от фамилията работят в фамилните работилници за мебели. Останалите и множеството от дамите пък работят на полетата - фамилията на Зиона се самоизхранва изцяло със лично произвеждане. Произвеждат доста ориз, картофи, спанак и броколи. Имат великански кокошарници и свинеферми (сматайте откакто за една вечеря с омлет отиват към 500 яйца!), касапница... Земеделието в тази ситуация по никакъв начин не е елементарно, тъй като района е планински.

Както загатнах първоначално, поддържането на религията е значима съставния елемент от съществуването на въпросното семейство и по тази причина си имат издигнат собствен храм, в който всекидневно се молят. Абсолютно всички са задължени да се разсънят в 5:50 сутринта за обща утринна молитва. Жените подготвят закуска и по-нататък всеки се захваща със личната си задача за деня. Следващото огромно събиране е за вечеря, която обаче не е обща за всички а се прави на два стадия - децата ядат на пода, хората на междинна възраст вечерят от 16 до 17, а по-старите от 17 до 18 часа. Причината за разделното хранене естествено е обвързвана с подготовката на храната и неналичието на задоволително огромна трапезария за всички. След вечеря дамите от фамилията се заемат с поддържането на хигиената в къщата, а децата се събират в една огромна обща забава с игри и песни. Денят на всички следено приключва в 21:00, когато наложително се гасят всички лампи.

Е, с цел да сме по-точни, не всички 193 члена на фамилията живеят в постройката. 26 от дъщерите на Зиона са омъжени и не живеят в двореца му, а по традиция са се преместили в домовете на техните мъже (естествено и децата им също не живеят в двореца). От друга страна реципрочно дамите на негови синове е нужно да живеят при тях - индивидът има общо 14 снахи. Например най-големият му наследник има 2 дами и 15 деца, две от които също са женени и имат деца (правнуци на Зиона, които не са включени в цифрата 193). Така, че действителната численост на жителите на двореца не е напълно ясна и се мени непрекъснато поради, че от време на време се подслоняват и по-далечни членове на фамилията. Естествено ще се сетите, че също някои умират - да вземем за пример две от дамите на Зиона са умряли. А една от тях пък преди години го е напуснала. Освен това цифрата 193 е към края на 2016 година - оттогава е предходна повече от една година и естествено може да се чака нещата да са се трансформирали с малко или доста. Интересен факт - част от по-старите му деца са по-възрастни от част от по-младите му дами...

Само Зиона и най-възрастния му наследник имат привилегията да имат свои лични стаи - всички останали живеят в огромни общи пространства. Но с изключение на фамилния палат с 22 стаи, Зиона Чана е построил и " къща за посетители ", в която в действителност е значителен хотел, в който се посрещат туристите, които идват в района... да, познахте - най-вече, с цел да видят живота на неговото семейство. Ето това е добър образец за фамилен туристически бизнес...

Но това не е всичко - господин Чана е построил и стадион, на който има проведено годишно футболно състезание. Досетихте се нали - няколко локални футболни тима в действителност са образувани най-вече от членове на неговото семейство. Други негови частни планове включват пътища, дребен язовир, скулптури на лъвове, и други

Последното нещо, което също е редно да се спомене, е че към този миг членовете на религиозната фракция са се разпростряли много отвън " тесния фамилен кръг ". Повечето поданици на селото и района към него са се записали като членове на " Чана Пауъл " и общият им брой надвишава 2000. Официалният им набожен празник е на 12 юни - денят на формалната им регистрация, - когато се провежда огромен локален фестивал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР