Голямата панда Хао Хао от природния парк Пери Деза в

...
Голямата панда Хао Хао от природния парк Пери Деза в
Коментари Харесай

Гигантски панди се родиха в белгийски зоопарк

Голямата панда Хао Хао от естествения парк „ Пери Деза ” в Белгия роди близнаци, оповестяват от уеб страницата на парка.
Президентът на „ Пери Деза ” Ерик Домб прецизира, че раждането на близнаци е забележителна вест за този необикновен тип, който към момента е заплашен.
Сътрудниците на „ Пери Деза ” и на Китайския център за защита и проучване на огромните панди оповестяват, че близнаците - момче и момиче, са се родили здрави. За тях се грижат специалисти от Китай.
Самката Хао Хао и самецът Син Хуей от рядката порода огромна панда са доставени от Китай в парк „ Пери Деза ” през 2014 година със специфичен полет на товарния „ Боинг 767 ” на компания DHL.
В самолета са пътували двама експерти по работа с животните, ветеринарен доктор, както и 100 кг ресурси от бамбук. Първото си дете Хао Хао ражда през 2016 година.
Голямата панда е бозайник, чиято татковина е Централен Китай. Тя е изчезващ тип и в Китай се намира под специфичната отбрана на страната.
Пандата е знак на Китай и заема значимо място в дипломатическата процедура на Пекин. Изпращането на тези животни в разнообразни точки на света се трансформира в традиция, наричана постоянно „ дипломация на пандите ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР