Голямата новина в света на тениса днес е оттеглянето на

...
Голямата новина в света на тениса днес е оттеглянето на
Коментари Харесай

Надал се оттегли от Laver Cup заради нови проблеми с контузия


Голямата вест в света на тениса през днешния ден е отдръпването на Роджър Федерер, само че след „ лебедовата ария “ на Маестрото на Laver Cup тимът на Европа понесе нов сериозен удар. Рафаел Надал се отдръпна от шампионата поради нови проблеми с травмата в коремния мускул която го изтезава от Уимбълдън насам.

В изявление за Eurosport Испания рекордьорът по трофеи от Големия шлем показа, че контузията още веднъж се е усложнила по време на US Open и сега е надалеч от най-хубавата си форма, само че не е желал да пропусне опцията да играе с Федерер за финален път.

„ В момента не се усещам добре и няма да вземам участие в други мачове в шампионата. Все още не съм сигурен дали ще се прибера вкъщи или ще остана за другите дуели. Ще би трябвало да помисля малко. За момента това е всичко, което мога да кажа. Все още се двоумя съществено, тъй че не мога да ви дам безапелационен отговор. Когато страстите преминат, ще помисля по-ясно върху обстановката “ – разяснява Надал.

Испанецът бе запитан и дали снощното събитие го е предиздвикало да се амисли върху това по какъв начин самият той би желал да се отдръпна след време.

„ Не знам, към момента не съм стигнал до такава степен. Няма да ви неистина – по това време предходната година не бях по никакъв начин надалеч от отдръпване. По време на Ролан Гарос мислех, че това може да се окаже последният ми шампионат. Това е действителността. След това обаче нещата още веднъж започнаха да се развиват зле от физическа позиция. На два пъти раздрах коремния си мускул – първо на Уимбълдън, а по-късно и в Ню Йорк “ – отговори международния №3.

„ Последните седмици бяха доста сложни за мен. Сега обаче не желая да мисля за това. Искам да възстановявам всекидневието си и да пдоредя персоналния си живот, защото сега фамилията е най-важно за мен. Бих желал да реализира улегналост сред персоналния и професионалния си живот “ – добави първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.

Надал и брачната половинка му чакат раждането на първото си дете, като испанецът разкри, че в персонален проект животът му е бил сложен в последно време, само че в този момент още веднъж всичко е обикновено.

„ Имаше дни, в които съвсем не спях, защото бях уплашен. В момента обстановката вкъщи е по-сложна от нормално. Трябваше да се оправя с някои необикновени неща, които бяха източник на голямо напрежение. За благополучие в този момент всичко е наред, ситуацията се успокои и с помощта на това съумях да дойда в Лондон и да играя на Laver Cup, което беше доста значимо за мен “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР