Голямата ни задача е изграждането на нова пожарна – на

...
Голямата ни задача е изграждането на нова пожарна – на
Коментари Харесай

Стефан Радев: Изчакваме стабилна обстановка и подновяваме искането за нова пожарна

Голямата ни задача е построяването на нова пожарна – на ново място, в нови здания. Имаме терен, който Общината е отредила. Имаме и подготвеност да го предоставим на Министерство на вътрешните работи под форма, каквато министерството реши, за строителство. Това съобщи кметът Стефан Радев пред публицисти в отговор на заложен въпрос.
Отреденият терен е с повърхност от над 10 дка и се намира в региона на някогашните казарми. Общината е планувала да построи и улица пред него. Това, което е спирало Министерство на вътрешните работи в извършените диалози преди, е, че върху терена има здания.
„ Те желаеха първо постройките да бъдат разчистени и по-късно да им го предоставим. Впоследствие настъпиха бързи придвижвания в страната. Така че изчакваме стабилизиране на ситуацията, с цел да подновим тези диалози, тъй като това е дълготраен план, значителен по размер и е добре да има визия по какъв начин ще се развива “, добави Радев.
Той акцентира, че в актуалните условия без съвременна техника и съоръжение, без съвременни условия няма по какъв начин да е ефикасна работата със стихиите и все по-разнообразните опасности.
„ Наистина се надявам да доведем този развой до сполучлив край “, сподели още той.

Градоначалникът направи изказването си в Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Той бе посетител на сливенските огнеборци, с цел да им връчи ключовете на профилиран автомобил, дарен от Германия.

Община Сливен обезпечи превозването му до Сливен, оказа подпомагане и в административната част за приемане на дарението. Директорът на РДПБЗН комисар Владимир Демирев благодари на кмета и цялото общинско управление за поддръжката. Автомобилът е създаден през 1998 година Въпреки че не е от най – нов клас, е в чудесно положение. Сред преимуществата му е, че носи 5000 литра вода и 500 литра пенообразувател. Това го прави изключително на местата, където няма доста вода, в селския регион на общината. Германската противопожарна работа го е предоставила изцяло обслужен. Вече са подготвени всички документи за дарението, както и за самия автомобил. След образование на чиновниците в РДПБЗН, той ще може да се движи по пътищата в общината и региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР