Голямата награда за добротворство на сдружение „Самаряни” – статуетката „Добрият

...
Голямата награда за добротворство на сдружение „Самаряни” – статуетката „Добрият
Коментари Харесай

Голямата награда на „Самаряни” е за 21-годишен младеж, спасил живот с риска за своя

Голямата премия за добротворство на съдружие „ Самаряни” – статуетката „ Добрият самарянин”, получи 21-а годишният Теодор Тодоров от гълъбовското село Мъдрец. С риск за живота си младият мъж избави различен човешки живот.

Теодор от няма да не помни датата 1 февруари 2019 година Той си е вкъщи, когато чува мощен екот. Автомобил се завърта и се удря в дирек до къщата. Силата на удара пречупва стълба на две.
Спасителят от с. Мъдрец: Да предпазиш живот, рискувайки своя 21-годишният Теодор Тодоров избавя мъж от аварирал в електрически дирек автомобил
„ В момента, в който към този момент се обърнах към електрическия дирек, видях единствено електрическа дъга. По допустимо най-бързия метод отидох до автомобила, видях единствено краката на Николай. И след туй към този момент изтеглих го на безвредно разстояние”, спомня си младият мъж.

След като се твърди, че водачът на леката кола е на безвредно разстояние, Теодор се обажда на тел. 112.

Отзовава се дежурният екип от РУ-Гълъбово Станимир Стоянов и Тодор Стойчев. Макар, че от случая са минали 10 месеца, служител на реда Стоянов ясно си спомня гледката: „ Жиците безусловно опираха на сантиметри от колата, а до колата имаше разлято гориво”.

„ След туй разбрах към този момент, че с влизането е имало действителна заплаха да остана безусловно при него, тъй като колата е бензинова. Ако е имало пропан-бутан, щеше да последва гърмеж и си оставаме там”, дава си сметка 21-годишният мъж.

Шофьорът, избавен от Теодор, е татко на 6-годишно момиченце. Инцидентът става в деня, в който е отбелязвал 40 дни от загубата на майката на детето си

От злополуката за него следствията са единствено строшен крайник. Днес той е жив и здрав, и върви на работа. Признателен е на Теодор, тъй като намесата на младежа му е дала късмет да види по какъв начин дъщеричката му пораства, а на нея – да не остане кръговиден сирак.

„ Благодаря му доста, че ми оказа помощ и... в този момент пребивавам втори живот”, споделя с благодарност Николай Михайлов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР