Голямата награда на CинеЛибри 2019 за най-добра литературна адаптация, съпроводена

...
Голямата награда на CинеЛибри 2019 за най-добра литературна адаптация, съпроводена
Коментари Харесай

Фестивалът "СинеЛибри" отличи най-добрите

Голямата премия на " CинеЛибри 2019 " за най-хубава литературна акомодация, съпроводена с изящна статуетка, отиде при кинематографичния шедьовър " Изпепеляване " на режисьора Лий Чанг-донг, основан по претекстове от описа " Горящият хамбар " от сборника " Изчезването на слона " на Харуки Мураками. Председателят на журито Кристоф Ламбер връчи премията на Христо Христозов, пропагандатор на кино лентата за България.

Почетна грамота за майсторска литературна акомодация получи класираната на второ място биографична драма " Заличено момче " на реж. Джоуел Еджъртън по мемоарната книга на американския публицист и ЛГБТ деятел Гарард Конли, който беше специфичен посетител. Разтърсващ роман по действителни прекарвания, филмът преглежда травматичните последствия от така наречен конверсионна терапия в Америка.

На трето място журито сложи " Продавачът на вестници и цигари " - нежна, мъдра, сърцераздирателна драма на реж. Николаус Лейтнер по романа на Роберт Зееталер. Филмът споделя за прочувственото и нравствено израстване на един юноша на фона на ескалиращото напрежение в навечерието на нацистката окупация във Виена. Той отдава респект и на гения на Бруно Ганц, който влиза в облика на Зигмунд Фройд. След церемонията се състоя премиерна прожекция на психическата драма " Тази, която не съм " с Жулиет Бинош.

Кино-литературният фестивал продължава до 20 октомври. Зрителите имат опция да гледат наградените филми, както и част от продукциите отвън конкурсната стратегия, да участват на галавечери на Унгария, Ирландия, Япония и Германия.

Среща с изтъкнатия израелски публицист А. Б. Йехошуа във връзка българската премиера на романа " Жената от Йерусалим " ще се състои през днешния ден, 17 октомври, в Дома на киното.

На 20 октомври ще разберем и кои са заглавията, отличени в състезанието за късометражен филм, осъществен взаимно с TatraTea.

Церемонията ще се състои в кино " Люмиер Лидл " от 19 ч. Победителят ще получи диплом и парична премия в размер 2000 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР