Голямата надежда на българския моторен спорт – пилотът Никола Цолов,

...
Голямата надежда на българския моторен спорт – пилотът Никола Цолов,
Коментари Харесай

Малшанс попречи на Никола Цолов да се бори за победата на Европейското по картинг

Голямата вяра на българския моторен спорт – водачът Никола Цолов, сподели впечатляваща скорост във втория кръг от Европейския шампионат по картинг, който се организира през уикенда в Италия.

За страдание, злополука с различен водач във финалното каране, извади българина от борбата за успеха.

Въпреки обстоятелството, че Цолов не приключи надпреварата, спортният уикенд бе доста позитивен за него. Нашият водач се класира на чудесната шеста позиция на квалификацията от 67 участника. След нея, последваха пет квалификационни манша, където българинът съумя да запише една победа и две втори места. В останалите два манша, съприкосновенията с други водачи и неналичието на шанс, доведоха надлежно dо 16-та и 18-та позиция.

Във финалното съревнование, Цолов започва от 13-та позиция, само че удар с различен водач му попречи да продължи борбата за челните позиции.

През тази седмица българинът стартира подготовката си за Световното състезание, което ще се организира през ноември на пистата „ Портимао “ в Португалия.

Следващото предизвикателсвто за младия водач ще е третият и финален кръг от Европейския шампионат в Германия, в средата на септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР