Голямата надежда на България за силно представяне в боксовия турнир

...
Голямата надежда на България за силно представяне в боксовия турнир
Коментари Харесай

Даниел Асенов: Аз съм си нахален и мисля да продължавам да печеля титли

Голямата вяра на България за мощно показване в боксовия шампионат на идните Европейски игри в Минск Даниел Асенов не скри упоритостите си за ново отличие. Шесткратният първенец на Европа при мъжете и младежите не скри, че чака да завоюва нов златен орден.

" Аз съм си нагъл и считам да не преставам да спечелвам трофеи. Гоня седмо злато. В добра форма съм. Участвах на няколко шампионата, а и лагерът в Куба ми оказа помощ доста ", сподели Асенов, който ще взе участие в категория до 52 кг. Неговият по-малък брат Боян, който ще се бие в категория до 56 кг, също не скри желанието си да реализира нещо значимо в Минск.

" За мен това ще бъде първо присъединяване на Европейски игри, само че се надявам да ги разбия и да печеля. Всеки боксьор желае да бъде на върха и на никой не му е прелестно, когато не е постигнал задачите си ", сподели той. Представителят ни до 60 кг Кирил Русинов съобщи, че е подготвен за нещо значимо.

" Направихме много добър лагер в Куба. Готов съм за шампионата. Мисля, че подготовката ни в Куба бе доста ползотворна и това ще си проличи. "

Представителят ни при най-тежките в категория +91 кг Петър Белберов си сложи за цел взимането на орден. " Надявам се да се показва почтено. Под почтено разбирам качване на почетната стълбичка. "

Радослав Панталеев, който ще се бие в по-долната категория до 91 кг също съобщи съществени упоритости. " Ако няма съдийски брадви, мисля, че мога да взема орден от това състезание. "

Българските боксьорки Станимира Петрова и Габриела Димитрова не омаловажиха обстоятелството, че за тях Игрите нямат статут на европейско състезание.

" Всяка съревнование е значимо, без значение дали е международно състезание, европейско състезание или европейки игри. Надявам се, че ще се показва по-силно от предния път, когато отпаднах на четвъртфиналите. Искам да победя всички съпернички. От психическа позиция за мен е доста значимо да спечелвам и да подвигат ръката ми след края на срещите ", сподели Петрова, която е една от най-опитните в целия състав.

Габриела Димитрова, която до неотдавна се възставновяваше от травма, съобщи, че контузията към този момент не и основава терзания. " Контузията ми отшумя, добре съм, възобновена съм. Мисля, че в случай че и шансът е на моя страна, имам силите за орден. "

Вторите европейски игри ще се проведат в Минск от 21 до 30 юни. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР