Голямата изненада след изпитите след 7-ми клас е, че в

...
Голямата изненада след изпитите след 7-ми клас е, че в
Коментари Харесай

Резил в София на изпита след 7-ми клас по български език и литература

Голямата изненада след изпитите след 7-ми клас е, че в столицата няма нито една отлична оценка на теста по български език и литература, информира Нова телевизия. Данните са сходни в цялата страна – положително показване по математика и слаби резултати по български език и литература. В София няма отличници по литература, само че по тази причина пък тези по математика са цели 118.

В Пловдив – оптималните 100 точки по български е получил единствено 1 възпитаник, а по математика отличниците са 26. Не е положително представянето по български и литература и във Варна. В Бургас пък отличната оценка е единствено една.

В цялата страна има единствено един седмокласник, събрал оптималния брой точки за кандидатстване в гимназията. Атанас Бунтов от Пловдив.

„ Много съм благополучен за триумфа. Подготвях се у дома самичък. Първо се класирах на народен кръг на Олимпиада по български и там станах първи, което по правилник ми носи 100 точки на външното оценяване по български. И по-късно се явих на външно оценяване по математика, както всички деца, и там също взех решение всички задания и изкарах 100 точки “, споделя той.

Миналата година шестиците по български и математика бяха едвам 3600 за цялата страна, а двойките – рекордните 27 000. Заради ниските резултати доста седмокласници изгубиха правото си да аплайват в гимназия. С въвеждането на точките обаче системата се промени. Сега даже и с 0 точки от двата изпита учениците не престават в гимназия, а не повтарят.

И до момента в който седмокласниците пресмятат дали точките ще им стигнат за определеното учебно заведение, петокласниците занапред ще чакат резултатите си от препитването по география.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР