Голямата изненада на турнира в Ийстбърн е факт, след като

...
Голямата изненада на турнира в Ийстбърн е факт, след като
Коментари Харесай

Втора поредна загуба: Шампионът в Ийстбърн и топ поставен сдаде трофея още на старта

Голямата изненада на шампионата в Ийстбърн е реалност, откакто защитаващият първенец Тейлър Фриц отпадна още на старта в шампионата. Топ поставеният в схемата се изправи против сънародника си Макензи Макдоналд и въпреки да показва добра форма във връзка с броя уинъри в сметката си, то той бе извънредно неуверен във значимите моменти и международният номер 64 отмъкна успеха в два тайбрека - 7:6(3) 7:6(8). С триумфа си американецът се класира за четвъртфиналната фаза, където ще срещне един всред Лиъм Броуди и Микаел Имер, до момента в който проблемите за международния номер 9 не престават, записвайки едвам две победи в пет мача преди Уимбълдън.

Началото на дуела се оказа оптимистично за Макдоналд, който сподели, че е кадърен да се надиграва от главната линия с първата ракета на родината си и на бърза ръка още преди първата отмора доближи до два брейкбола, но Фриц, подложен напрегнат, заигра най-хубавия си тенис в атакуващ проект и не просто оцеля, като даже проби в идващите минути. Впоследствие честата липса на първи сервис в геймовете на защитаващия първенец обаче стартира да носи значително шансове пред по-нискоранкирания американец, който откри пробойните в отбраната на сънародника си и в последния вероятен миг го проби в 10-ия гейм, с което провокира изиграването на тайбрек.

В него Фриц започва по извънредно разочароващ метод, бъркайки на три пъти от форхенд, като с това си деяние инкасира два минипробива и Макдоналд остана невъзмутим, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

 

The Mack Attack
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР