Голямата гама от сюжети, с актриси в главната роля, са

...
Голямата гама от сюжети, с актриси в главната роля, са
Коментари Харесай

Жените, които очакват Оскар тази година

Голямата гама от сюжети, с актриси в основната роля, са измежду филмите, номинирани за премиите „ Оскар “ – по този метод се открои напредъкът на филмовата промишленост в старанието за реализиране на тъждество сред половете.

Мишел Йео си проправя път из мултивселената, Анджела Басет води своя измъчен народ във война, а Кейт Бланшет подло манипулира членовете на оркестър от международна класа – това са единствено някои от филмите с номинации тази година.

„ Това е толкоз забележителна година за дамите “, сподели Бланшет, актрисата от кино лентата „ Тар “, на премиите БАФТА предишния месец. „ И ние знаем, че сме единствено върхът на айсберга. Всяка година има отличителни осъществявания в киното, които опонират на мита, че прекарванията на дамите са еднородни. “

„ Тар “ ще се състезава за огромната премия за най-хубав филм против любимеца „ Всичко на всички места едновременно “ – кунг-фу премеждие с присъединяване на Мишел Йео в основната роля на жена, натоварена със задачата да избави света.

„ Жените приказват “, в който на фокус са дами менонити, подложени на полов тормоз от своята общественост, също е измежду номинираните за най-хубав филм.

Анджела Басет влиза в конкуренцията за поддържаща женска роля с облика на кралица Рамонда в „ Черната пантера: Уаканда вечно “ – филм на „ Марвел “, в който на напред във времето са дамите воини.

Въпреки всичко това, Холивуд би трябвало да направи още доста стъпки, с цел да реализира тъждество на половете.

„ Жените през днешния ден съумяват да реализират прогрес в някои области в киното “, сподели социологът Дарнел Хънт от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, който е съавтор на годишния отчет за разнородността в Холивуд. Но съгласно Хънт към момента „ има дълъг път за извървяване, изключително зад кулисите “.

През 2022 година излезе филмът „ Нейната дума “, в който бяха разказани закононарушенията на половия принудител, продуцента Харви Уайнстийн, поради които беше даден старт на известното придвижване #АзСъщо. Движението подтикна дамите да изразят негодуванието си от неналичието на престиж в Холивуд и да претендират за тъждество.

Данните от този момент насам демонстрират известно усъвършенстване. 47,2% от основните функции в най-известните филми през 2021 година са изиграни от дами, откриха откриватели от Калифорнийския университет, за разлика от предходните 32,9% за 2017 година

Прочетете още на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР