Голямата египетска пирамида беше осветена в понеделник вечерта с послания

...
Голямата египетска пирамида беше осветена в понеделник вечерта с послания
Коментари Харесай

„Стойте у дома“ призоваха от голямата пирамида в Гиза

Голямата египетска пирамида беше осветена в понеделник вечерта с послания за единение и взаимност с тези, които се борят с ковид по целия свят.

„ Останете в сигурност “, „ Стойте вкъщи “ и „ Благодаря на тези, които ни пазят “. Тези апели проблеснаха в сини и зелени светлини над извисяващата се конструкция на платото Гиза, югозападно от столицата Кайро.

Досега Египет записва 656 случая на COVID-19, в това число 41 смъртни случая. От общо инфектираните, 150 са се възстановили.

„ Туристическият бранш е една от най-засегнатите промишлености, само че нашият приоритет е опазването на здравето “, съобщи министърът на туризма и антиките Халед ал Анани.
Египет извърши огромна стерилизация на археологически обекти, музеи и други обекти в цялата страна.
Заедно с това бяха наложени строги ограничения за обществено разграничаване, с цел да се понижи рискът от заразяване измежду 100-те милиона поданици на страната. Туристическите и религиозните обекти са затворени, учебните заведения са затворени, а въздушният трафик е спрян. Властите също по този начин оповестиха полицейски час през нощта и заплашиха с санкции, в това число санкции и даже затвор за нарушаването на ограниченията.

В понеделник министерството на вътрешните работи съобщи, че стотици са задържани за нарушение на заповедите на полицията. Световната здравна организация оцени отговора на Египет на пандемията като „ мощен и приспособен към обстановката “.

Но СЗО прикани най-населената арабска страна в света да усили болничните запаси, с цел да се приготви по-добре за евентуално по-широко разпространяване на ковид.

 &feature=emb_rel_err
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР