Голямата древна гробница, която разкриваме в село Маноле, община Марица,

...
Голямата древна гробница, която разкриваме в село Маноле, община Марица,
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов посети могилата Мал тепе край село Маноле

Голямата антична гробница, която разкриваме в село Маноле, община Марица, ще бъде показана през септември следващата година, когато Пловдив е Европейска столица на културата. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, откакто се срещна на място с неповторимото археологическо изобретение.

Маноле, Марица

" Ще помогнем оптимално на археолозите, имаме шанса този комплекс да е нещо неповторимо освен за Пловдив и за България, само че и за света ", безапелационен е Борисов. Гробницата е с размери, каквито до момента не са откривани в България и прилежащите Балкански страни. Тя е с формата ни пирамида и е висока 23 - 24 м.

В могилата " Мал тепе " екипът археолози откри колосален гробен комплекс, който следва да бъде оголен. Неговото изследване ще съставлява извънреден принос в археологическата просвета и международното културно завещание.

Премиерът Борисов благодари на шефа на Регионалния археологически музей - Пловдив доцент доктор Костадин Кисьов и на неговия екип. Министър-председателят подсети също по този начин, че преди две седмици държавното управление отпусна на община Пловдив и последните 9 млн. лева за Европейска столица на културата.

" Сега сега има и пари, и предпочитание, и поддръжка, и най-хубави експерти ", добави министър-председателят в умозаключение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР