Голямата дъщеря на бившия премиер Стефан Софиянски – Елена, е

...
Голямата дъщеря на бившия премиер Стефан Софиянски – Елена, е
Коментари Харесай

Дъщерята на Софиянски взима 30 милиона от сделка-чудо

Голямата щерка на някогашния министър председател Стефан Софиянски – Елена, е на път да стане супер милионерка изцяло законно. Оправната дама продава компанията си за замразени биопродукти на големия турски холдинг „ Сахенк”.

Макар договорката публично да не е оповестена към момента, служащите от по-висок сан в предприятието са предизвестени, че до края на годината ще имат нов притежател. За стойност на договорката се спряга сума от порядъка на 30 милиона лв.. В подобен случай при завършване на договорката Елена ще се трансформира в публично най-богатия член на известната фамилия.

Предприятието за замразени плодове, зеленчуци, сокове и консерви на Софиянска отвори порти в Лясковец доскоро повече от три години, като инвестицията на кметската дъщеря възлизаше на към 7,2 млн. евро. Фабриката откри 20 работни места, а пускът се замота няколко години поради забавянето на европрограми, по които се осъществя комплексът. Това е най-голямата инвестиция в Лясковец от началото на прехода насам, написа "Таблоид ".

Фирмата – притежател на предприятието - „ Биофрут”, е записана през 2010-а година. Дружеството е с капитал от 5 хиляди лв.. 2500 от тях са на 33-годишната Елена Софиянска, а също толкоз има и нейната връстничка Полина Димова. Момичето е дъщеря на локалния бизнесмен Денчо Димов, който бе и в управлението на партията на някогашния длъжностен министър председател - „ Съюз на свободните демократи”. Самият Димов се води и като шеф на „ Биофрут”. Според осведомени Софиянска и Димова са се възползвали от мощния тил на татковците си, с цел да си набират нужните разрешителни за откриването на завода.

Елена Софиянска получи през 2014-а специфична премия за икономическо развиване поради инвестицията от 7,2 млн. в Лясковец от общината. Призът й беше връчен по случай празника на града от кмета доктор Ивелина Гецова. Голямата дъщеря на експремиера имаше и грандиозни проекти да влага още няколко милиона в градеж на складова база и пазарище покрай автомагистралата Свиленград-Русе, само че след сватбата си с предприемача Лъчезар Йорданов и трагичната гибел на първото им дете понамали оборотите в построяването на своята бизнесимперия. Към сдружението голям интерес проявявали от турския холдинг, които към този момент няколко пъти идвали на срещи.

Източник: hotArena.net
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР