Голямата част, преобладаващото мнозинство, които работят там са много добре

...
Голямата част, преобладаващото мнозинство, които работят там са много добре
Коментари Харесай

Валентин Попов: Има сериозен проблем с техническото оборудване на граничните полицаи

Голямата част, преобладаващото болшинство, които работят там са доста добре готови. Също толкоз добре готови са командировани сътрудници от други структури на гранична полиция – тези, които се занимават особено с гранично наблюдаване. Що се отнася обаче до сътрудници от други структури на Министерство на вътрешните работи при тях нещата стоят по-различно.

Това съобщи в Euronews PrimeTime Валентин Попов – ръководител на синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи.

„ При образованието и подготовката на сътрудници, които не се занимават директно с гранично наблюдаване, а са командировани на турската граница, несъмнено има проблем “.
Също толкоз значим и още по-сериозен е казусът с техническото застраховане и оборудването. Няма област в тази сфера, в която да няма проблеми и то съществени – поддръжката на автопарка е съществено затруднена, а автопаркът несъмнено не е нов и колите са съществено амортизирани.
„ Проблем има с информационните средства. Има региони в непосредствена непосредственост до границата, където няма покритие, нито от мобилните оператори, нито на системата TETRA на Министерство на вътрешните работи, която тя употребява за връзка “, добави Попов.
Дори с обикновеното униформено облекло и с него има проблеми – и то не стига, и то не е задоволително. Колегите са принудени да си купуват един куп неща, с цел да са повече или по-малко готови, с цел да си извършват отговорностите.
„ В момента чиновниците на най-ниските йерархични равнища са с една четвърт по-малко, в сравнение с бяха през 2010 година, а работата им нито е намаляла, нито е станала по-проста и по-елементарна, а по-скоро таман обраното и в двете направления “, разяснява още Попов.

Според него виновните за настоящето състояние са „ едни хора, които назоваваме политици и се занимават главно с ръководството на страната “.

По думите на Попов са нужни най-малко 1000 индивида, с цел да се подсигурят границите ни, като новите чиновниците би трябвало да бъдат подготвени, екипирани и оборудвани.

„ За да бъдат задоволително добре готови е нужно доста време, сред половин и една година “, сподели още той и уточни, че оградата може да стопира животни, само че не и хора, а в същото време пътищата към границата са в окаяно положение

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР