Голямата част от учениците ще се обучават дистанционно онлайн. Това

...
Голямата част от учениците ще се обучават дистанционно онлайн. Това
Коментари Харесай

Кр.Вълчев: Не съветвам никого да прави планове за почивка през юни

Голямата част от учениците ще се образоват отдалечено онлайн. Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев. Той добави, че е разговаряно с интернет снабдители и мобилни оператори и имат уверенията, че ще може да се работи по този начин. Около 11% от децата нямат опция да стартират тази форма на образование - било тъй като нямат интернет, или устройства за работа в къщи като таблети, лаптоти, смарт телефони...

" Децата, които нямат устройства за работа по интернет, ще работят по телефона, ще се разпечатат материали и ще им се раздават с оптимално ограничение на взаимоотношението ", добави Вълчев.

" Принципът е " колкото-толкова ", да минимизираме щетите от обстановката . С тези 10 дни до 29 март, приблизително включително и с грипните ваканции, ще имам 22 неучебни дни, което вадхвърля границата на рационалното и опциите за преструктуриране - сподели още Вълчев. - Част от часовете за самоподготовка, упражнения и затвърждаване могат да бъдат приравнени.  По-труден е въпросът с новите познания и неизбежно ще решим за компенсиране . Имаме над 5 разновидността и за нито един от тях нямаме сигурност, че е задоволително евентуален или по-вероятен. Започваме от това, че ваканцията може да се проточи както единствено до 29 март, по този начин и чак до Великден. Но, в случай че да вземем за пример е до 13 април, със сигурност пролетната ваканция ще се трансформира във Великденска. Ако е повече дни, тогава приказваме за различен вид преструктурирания, само че това не е неотложно да се взема решение през днешния ден или на следващия ден. 

Едно е несъмнено - че няма да има нулева година, тъй като 60% от образователната година е предходна . А са нужни към 30-35 дни за взимане на останалия материал, които ще търсим да преструктурираме и да компенсираме - било със съботни и неделни часове, било през юни месец, само че това ще се взема решение по-натам. Не поучавам никого да си прави проекти за отмора през юни, не тъй като ще се удължи образователната година, а тъй като не е ясно докога ще продължи актуалната обстановка ".

Министърът удостовери, че сега ще се натъртва пведимно на извършения и затвърждаване на взетия към този момент материал, а по-късно ще се мисли и за метод за взимане и на нови уроци и материали.

Сега е моментът децата да четат повече книги, да гледат повече телевизия, тъй като по БНТ2 и БНТ4 ще има уроци от на следващия ден, посъветва министър Вълчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР