Голямата бедност вече е дошла, икономиката е обезкървена. Когато я

...
Голямата бедност вече е дошла, икономиката е обезкървена. Когато я
Коментари Харесай

Зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев: Голямата бедност вече е дошла

" Голямата беднотия към този момент е пристигнала, стопанската система е обезкървена. Когато я обезкостиш – по-късно следват хората ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев.

" Никога не сме желали да бъдем субсидирани. Голяма част от рецесиите ги докараха самички, с помощта на самоувереност и липса на житейски опит. Защото с един самоувереност скапаха неща, които сме градили с 20-30-40-50 години.

Пример за това е газта. Казваме " няма да работим с тези? Ами с кои? ", акцентира той, разяснявайки извършената в четвъртък среща с министъра на енергетиката. " Старите хора са споделили, " Преди да развалиш един бунар, изкопай нов ".

Но не би трябвало да спираш тази тръбичка. Не ме интересува дали е Путин или е Фидел Кастро. Мен ме интересува да имам евтина газ. Много е смешно, когато политиците стартират да вършат бизнеса. Те стартират да моделират и политизират бизнеса.

Не може по този начин да се прави ", безапелационен е той. По думите му Министерството на енергетиката е в едни клещи сред Министерство на финансите и Народното събрание.

" Така че те не са в положение повече да финансират със дотациите. Това ще бъде последно месец май ", акцентира Дачев. Според него що се отнася до американския газ – управляващите " подмятат дъвка за шушумиги ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР