Голямата балканска звезда Амар Гиле претърпя тежка катастрофа на път

...
Голямата балканска звезда Амар Гиле претърпя тежка катастрофа на път
Коментари Харесай

Балканска звезда катастрофира на път за празник в България

Голямата балканска звезда Амар Гиле претърпя тежка злополука на път за празника на Лом – Вяра, Надежда и Любов. Известният босненски артист не е потърпевш зле, само че дружно с музикантите е в болница, а един от групата е с тежки контузии, оповестиха от крайдунавската община.

Инцидентът с младия босненски реализатор е станал в събота, когато дружно с бенда си той тръгнал за концерт в Лом. В покрайнините на Белград обаче колата с Амар Гиле и оркестърът му попаднала в автопроизшествие, а един от музикантите бил ранен съществено. Пътуването било прекъснато, всички са превозени в болница в сръбската столица, а от мениджърския екип на Амар съобщили в българската община за сериозната обстановка и невъзможността той да извърши уговорката си.

От ломската администрация изказали страдание за случилото се и поискали бързо възобновяване на Гиле и приятелите му. 28-годишният Амар Яшарспахич – Гиле, е роден в Босна и Херцеговина и пее от дете, само че блестящата му кариера стартира след спечелването на известния сръбски формат Zvezda_granda през 2013 година. Той е притежател на доста награди от състезания в Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина и Македония и шества по сцените на целия Балкански полуостров, а най-популярните му балади имат милиони гледания в Интернет.

Амар Гиле се занимава и с филантропична активност и е дипломат на УНИЦЕФ. След злополуката с Гиле от Лом незабавно поканили за присъединяване в оповестения към този момент концерт друга балканска поп фолк звезда Драган Коич – Кеба. Коич съумял да дойде стремително и зарадвал с двучасов фолк маратон феновете на балканската музика. В празничната стратегия на Лом са включени още концерти на Графа, Годжи и рибен фест с присъединяване на сръбския кулинарен вълшебник Майстор Миро.

В понеделник на тържествена сесия на общинският съвет за почетни жители на Лом ще бъдат оповестени починалият бежанец в Съединени американски щати доктор Андрей Георгиев, дарил 2,5 млн. $ на гимназия „ Найден Геров ” и Лом, и лекарят ортопед доктор Тони Георгиев. Вечерта концерт ще изнесе отбор „ Българе ” с музиканти от оркестър „ 100 каба гайди ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР