Голямата акция за почистването на Пловдив ще продължи, но акцентът

...
Голямата акция за почистването на Пловдив ще продължи, но акцентът
Коментари Харесай

Хамали изсипаха отпадъци пред кмета в Шекера, хванаха хора от селата да хвърлят боклуците си в Пловдив

Голямата акция за почистването на Пловдив ще продължи, само че акцентът на Община Пловдив е да се затегне контрола и да се предотврати скупчването на отпадъци към контейнерите и образуването на нерегламентирани сметища.  
Прочетете още
Кметът Костадин Димитров съобщи, че се стартират и инспекции на градежите, които замърсяват града и запрашват въздуха. По време на акцията през уикенда градоначалникът и неговото вице по екология Иван Стоянов са били на терен, като даже пред очите им са били струпани нерегламентирано боклуци.

„ Докато бяхме пред сметището пред КАТ се натъкнахме по какъв начин нерегламентирано се изхвърлят строителни боклуци от хамалска компания. Оказа се, че има още  едно бунище – край Окръжна болница. Силно сме стимулирани тези сметища да бъдат отстранени, като не се образуват на нови места ”, съобщи кметът.  Освен това са били санкционирани и трима поданици на селата от Родопската яка, които са изхвърлили битовите си боклуци нерегламентирано край Овощарския институт в Пловдив.

По думите  на Иван Стоянов градът очевидно е по-чист, като към всички контейнери към този момент няма струпани отпадъци. Вече е направен и график с Оперативна програма „ Чистота ” за по-редовното почистване около  тях. Зам.-кметът е провел и диалог с районните кметове да се направи инспекция на компаниите в индустриалните зони, да се види дали сегашните контейнери са задоволителни и при потребност се доставят още.

Друг приоритет ще е разделното събиране с акцент към комерсиалните обекти. Идеята е Оперативна програма „ Чистота ” всеки ден да събира кашоните и целулозата, като се предават за вторични първични материали. Има концепция и за извозването на генерирания стеснен боклук от заведенията. Кметът сподели, че ще се мисли и в посока за смяна на наредбата на Община Пловдив, с която да се вмени на комерсиалните обекти да събират разделно.

Със стопляне на времето ще се предприеме изцяло миене на града, на дюзи и маркуч, а Главната ще се мие веднъж седмично. Иван Стоянов подсети, че и ангажимент на заведенията е да поддържат чистотата към обектите си, след въпрос за заведенията за бързо хранене на Главната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР