Голяма вкусотия е това пилешко с кашкавал, мащерка и чушкиНеобходими

...
Голяма вкусотия е това пилешко с кашкавал, мащерка и чушкиНеобходими
Коментари Харесай

Чесново пиле с кашкавал

Голяма вкусотия е това пилешко с кашкавал, мащерка и чушки

Необходими Продукти

● пилешки бутчета - 3 бр.
● чушки - 3 бр. червени
● люти чушки - 2 - 3 бр. (по желание)
● чесън - 5 скилидки
● кафява захар - 3 с.л.
● универсална фалшификация - 1 ч.л. зеленчукова фалшификация
● черен пипер
● сол - на усет
● червен пипер - 1 ч.л.
● мащерка - 1 ч.л.
● олио - 2 с.л
● лимони - 1 бр.
● кашкавал - 250 г

Начин на подготвяне

Почистете пилешкото, в случай че употребявате цяло пиле го разфасовайте, в случай че ползвате бутчета ги разрежете на две.

Чесънът се нарязва на ситно, загрява се тиганът на котлона и се поставят мазнината и чесънът да се запържи за няколко секунди. Тиганът се маха от котлона и в него се поставя кафявата захар и подправките. Разбъркайте всичко.

В тавичката в която ще печете, сложете малко лой, наредете пилешкото, сред него сложете нарязаните чушки и изстискайте лимоновия сок.

Малка част от чесновата примес се отделя, а с другата поръсете върху пилешкото месо. Ако обичате люто, сложете 2-3 люти чушлета сред месото.

Тавата се поставя в загрята фурна на 170 градуса за час, без да сипвате никаква течност в нея, пилешкото ще пусне лой, която е задоволителна, с цел да се опече.

Наблюдавайте по време на печене, в случай че месото стартира да загаря от горната страна, покрийте с алуминиево фолио, без да го запечатвате.

След 1 час извадете тавата и настържете върху изпеченото месо щедро кашкавал, поръсете с отделената дребна част от чесновата примес и запечете още веднъж до разтапяне на кашкавала.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР