Голяма вълна от съкращения ще засегне отдела Innolux на Foxconn,

...
Голяма вълна от съкращения ще засегне отдела Innolux на Foxconn,
Коментари Харесай

Foxconn съкращава 10 000 души заради роботизацията

Голяма вълна от съкращения ще засегне отдела Innolux на Foxconn, който се занимава с производството на екрани.
До края на тази година компанията има намерение да автоматизира и роботизира 75% от своите индустриални процеси. Една от повода за уволняването на 10 000 души е растежът на почасовото възнаграждение на труда. Това бе повода редица производители да покачат заплатите, което генерира спомагателни разноски.

Innolux има намерение до края на 2018 година да понижи броя на служащите и чиновниците от   60 000 на 50 000. До месец декември, 75% от всички индустриални процеси в заводите ще бъдат автоматизирани. Повечето от тези предприятия се намират в Тайван и доста от тях са оборудвани с роботизирани системи и към този момент работят без присъединяване на индивида. Taipei Times особено означи, че в множеството цехове няма осветяване, тъй като на тяхната територия няма хора.

Съкращаването на човешката работна мощ с 16% тази година е провокирано на първо място от високите разноски. Преходът към автоматизация и роботизация усъвършенства качеството на продукцията, намалява индустриалните разноски и най-главното – осъществя икономии от заплати. Според ръководителя на борда на шефовете на Innolux Туан Син-Чин, последно време почасовото възнаграждение в Китай стремглаво пораства и без роботизация, фирмите осъществят загуби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР