Голяма вълна от продължителни горещини се обхваща Западна Европа. Властите

...
Голяма вълна от продължителни горещини се обхваща Западна Европа. Властите
Коментари Харесай

Европа е заплашена от непосилни жеги

Голяма вълна от продължителни горещини се обгръща Западна Европа. Властите предизвестиха деца, пенсионери и хора с хронични болести да се приготвят за непостижими жеги, написа вестник Гардиън.
Температурите ще доближават или надминат 40 градуса в огромен регион от Испания до Швейцария, като горещия въздух се " засмуква " от Сахара, поради композиция от имобилен циклон над Атлантическия океан и високо атмосферно налягане в Централна Европа.
В композиция с висока мокрота, тук-там чувството ще е като за 47 градуса, предизвестяват синоптици.
В Испания предвиждат 42 градуса на сянка в четвъртък в най-малко 4 провинции. Обявена е паника поради нараснал риск от горски пожари.
Във Франция от в този момент общините приготвят пространства за изстудяване и отварят общинските басейни даже през нощта, с цел да могат хората да се спасят от жегите. В понеделник в Париж беше 34 градуса, като прогнозите са температурата да се повиши и да остане толкоз горещо през по-голямата част от седмицата.
Еманюел Демел от Météo-France твърди, че горещата вълна е доста необикновена, тъй като идва рано. Според данните на синоптиците, такова събитие във Франция не е имало от 1947 година, съобщи БГНЕС.
Франция отсрочи някои изпити в учебните заведения за идната седмица, а благотворителни организации стартират да разнасят бутилки с минерална вода на бездомните.
Обстановката прилича на огромната гореща вълна във Франция от август 2003 година, когато на жегите се приписва гибелта на 15 000 души, а лечебните заведения не съумяха да одобряват всички нуждаещи се.
В Италия също ще бъдат наранени от жегата. Синоптиците по малките екрани приказват за " най-интензивната гореща вълна от десетилетие ".
Максимални температури сред 37 и 40 градуса бяха планувани за Рим, Флоренция, Болоня, Милано и Торино.
Няколко италиански града чакат да записват върхове за всички времена за месец юни.
Властите в Рим предизвестиха за опасност за здравето от купчините отпадъци, които се натрупат по улиците, поради проблемите с извозването на отпадъците. Осем туристи бяха санкционирани по 450 евро за къпане във фонтаните на града.
Германия също ще изпита горещата вълна. Синоптиците предвидиха, че върха за юни във Франкфурт от 38,2 градуса, подложен през 1947 година ще бъде усъвършенстван. Най-вероятно това ще стане в средата на седмицата, като прогнозата сочи 100 слънчеви часа преди петък. Не е изключено във Франкфурт да записват 40 градуса, а прогнозата за Берлин е за температури до 37 градуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР