Голяма трагедия се разигра във водите на Черно море. Двама

...
Голяма трагедия се разигра във водите на Черно море. Двама
Коментари Харесай

Смъртоносна трагедия в Черно море: Туристическо корабче "Атол" се обърна!

Голяма покруса се разигра във водите на Черно море. Двама души починаха при катурване на съветски катер, употребен за разходки на летовници. Инцидентът е станал през вчерашния ден вечерта, предадоха международните медии.

Злополуката е станала в региона на село Джубга на Краснодарския край.

По конкретизирани данни от тази заран на кораба е имало 55 души. Оцелелите нямат потребност от здравна помощ. Първоначалната информация беше, че на борда е имало 43 души. 37 от тях са били доставени на брега, съгласно очевидци шестима били избавени от прилежащи плавателни съдове.

Собственикът и капитанът са арестувани. Образувано е наказателно дело.

Според източник катамаранът "Атол " е бил претрупан. Той е бил планиран за 12 души, а при преобръщането на него е имало съвсем четири пъти повече. Бил е регистриран в пристанището на Туапсе, позволение е получил през 2017 година като маломерен кораб и най-вероятно е бил модифициран, с цел да се усили вместимостта му.

Според медиите новият притежател на катамарана е направил втора палуба, само че не е взел поради, че това е допустимо, в случай че ширината на съда е най-малко 6 метра. А плавателният съд е бил с дължина 10,7 метра и широчина 3,7 метра. Заради спомагателната палуба се понижава ъгълът на резистентност и по тази причина корабчето се е преобърнало, изяснява специалист

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР