Голяма търговска верига проявила висока социална отговорност и е направила

...
Голяма търговска верига проявила висока социална отговорност и е направила
Коментари Харесай

Добрият и лошият пример в условия на пандемия

 Голяма комерсиална верига показала висока обществена отговорност и е направила подаяние от 200 000 лв. за закупуване на дихателни апарати за Александровска болница, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

От компанията настояват, че финансовата поддръжка се прави за повече пациенти да получат съответно лекуване, както и да бъдат защитени българските лекари от потребността да вземат тежки решения в бъдеще, сходни на тези в Италия.

Ръководствата на здравното заведение и компанията акцентират, че няма стихотворец ангажимент за предпочитано потребление на дихателните апарати в интерес на частната компания. Единствено лекарите са тези, които ще вършат преценка кой пациент от каква здравна помощ има потребност.

Друг огромен предприемач е обезпечил кревати на Александровска болница, с категорично изискване той, чиновниците му и техните родственици да бъдат лекувани с преимущество. Информацията провокира гневна реакция измежду журналистическата гилдия. Ето какво написа Весела Кисьова:

" Журналисти и обществени фигури са харесали поста на един предприемач, който подарява кревати на “Александровска болница " с експлицитното изискване той, чиновниците му и техните родственици да бъдат лекувани с преимущество. WTF? Колеги, обръщам се към вас. Вие, които сте призвани да пазите публичния интерес, ум имате ли? Ясно дефиниран частен интерес по време на зараза в държавна болница финансирана от нашите налози и с нашите осигуровки? Лекари, които ще бъдат сложени пред неосъществим избор дали да лекуват бай Пенчо от с. Горно надолнище или роднината на въпросния господин? Това е най-лошият вероятен сюжет за бъдещето на човечеството, антиутопия, в която богатите ще имат право на живот и здраве за сметка на останалите. ".

За Пловдив към този момент няма информация да са правени дарения " с изискване ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР