Голяма радост за децата с увреждания бе люлката, която бе

...
Голяма радост за децата с увреждания бе люлката, която бе
Коментари Харесай

Първата люлка за деца с увреждания в София е демонтирана заради погроми на вандали

Голяма наслада за децата с увреждания бе люлката, която бе инсталирана особено за тях в софийския парк „Света троица “ . Нея обаче там към този момент я няма, тъй като неведнъж беше чупена от вандали . Това докара до нейното разглобяване и надлежно – пренасяне на друго място, където няма да бъде чупена, а употребена по предопределение.
Да радва децата с увреждания е задача на кмета на регион „Илинден “ Иван Божилов . Администрацията му има желание да инсталира нова люлка за деца с увреждания на място, където има видеонаблюдение, с цел да не се стига до чупене на люлката.

В изявление за предаването „Хоризонт до обед“ кметът на регион „Илинден “ описа:

Многократно имаше вандалски прояви върху тази люлка, не се използваше по предопределение . Жената, която подари тази люлка, в този момент желае да я демонтира и да я инсталира някъде, където в действителност ще се пази, в дом, където има такива дечица и ще имат потребност от нея. Ние неведнъж я поправяхме, ремонтирахме , имахме доста апели за това да бъде опазвана, да я съхраним и да се употребява единствено от деца, които имат такива потребности. Сега ще създадем опит да сложим такава люлка и в Западния парк, където има и видеонаблюдение. Надяваме се там да можем да я съхраним. Трябва самосъзнанието ни да е друго и ние самите да сме виновни за опазването на тези люлки „.

Цялото изявление с Иван Божилов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР