Голяма радост след броени седмици ще сполети легендата на БНТ

...
Голяма радост след броени седмици ще сполети легендата на БНТ
Коментари Харесай

Легенда от БНТ, която от години е в тежко състояние, вече има повод да се усмихне

Голяма наслада след броени седмици ще сполети легендата на Българска национална телевизия Ласка Минчева. Знаменитата режисьорка от 4 години е на легло и е в извънредно тежко положение, само че усмивката още веднъж изгряла на лицето ѝ, щом научила, че ще става баба за пръв път.

С първородно внуче ще я подари нейният племенник Атанас Михайлов, който е единственият човек, грижещ се за болната тв легенда. Преди дни Наско, който е квалифициран артист от НАТФИЗ и водещ на разнообразни излъчвания, заяви, че с половинката му Светла чакат бебче. Той показа техни сантиментални фрагменти и написа: " В очакване… Обичам те, хубост, и съм признателен за всеки момент. Скоро 2-ма ще сме благодарни… “. Стотици негови познати и другари му честитиха богатствата новина. Засега бъдещите родители не издават какъв е полът на бебето, както и точната дата, на която ще се роди. Майката Светла е професионален танцьор и състезател, а с Наско до момента не са афиширали връзката си. Племенникът на Ласка Минчева е към този момент на 44 години и за пръв път ще изпита насладата от бащинството, написа " Ретро ".

Болната му вуйна била във екстаз и очите ѝ се насълзявали всякога, когато заговорели за бебето. В последните години Атанас е като неин наследник, тъй като тя загуби трагично единствената си дъщеря Вихра през 2018 година и остана без други родственици. Легендарната режисьорка към този момент повече от четири години е на легло и възможностите да проходи отново са нулеви. Мускулите ѝ са атрофирали, а също така е изцяло сляпа. Племенникът ѝ обезпечава с страдания по 2 хиляди лв. месечно, с цел да поема всички грижи към болната Минчева, в това число рехабилитация, медикаменти и битови потребности.

Емблематичната режисьорка на Българска национална телевизия, която стои зад излъчването на стратегии като " Златният Орфей “ и " Мелодия на годината “, закъса със здравето, откакто преди години получи извънредно тежък инсулт, а по-късно парализа обхвана цялото ѝ тяло. Въпреки грижите на лекарите и на племенника ѝ, който не щади средства за лекуването, усъвършенстване няма. През януари тази година Ласка навърши 81 години. Малко преди рождения си ден бе изпаднала в дълбока меланхолия и отхвърляше да се храни. Племенникът ѝ бе извънредно обезпокоен за нея и показа, че желала да се самоубие. Благодарение на вниманието на остарели сътрудници и новината, че ще става най-накрая баба, тя загърбила натрапчивите мисли и още веднъж била в добра кондиция на духа.

Атанас и бременната му половинката не живеят с болната режисьорка, само че я навестявали постоянно, а в останалото време той плащал на жена, която да е до нея. Минчева закъса и финансово след трагичната гибел на щерка си Вихра, която си отиде от подъл рак, а след кончината ѝ старата ѝ майка наследи неин заем. Така пенсията на Ласка, която бе унизително ниска, бе под запор. Той към момента не е вдигнат, само че най-малко страната я възнагради с по-висока пожизнена пенсия за заслуги в размер на 700 лв. на месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР