Голяма опасност дебне айтоския кв. Странджа заради незаконни цигански къщи.

...
Голяма опасност дебне айтоския кв. Странджа заради незаконни цигански къщи.
Коментари Харесай

Багери завардиха ромската махала в Айтос, ще сриват къщи, затапили дерето

Голяма заплаха дебне айтоския кв. Странджа поради противозаконни цигански къщи. Три постройки са построени ниско в дерето, а теренът е водосборен и водите се разливат по близката ул. „ Минзухар “, сигнализират съседи, пише Флагман.бг. Проблемът се усеща най-много при дъжд, когато заплахата от наводнения внезапно скача.

Разливите са резултат и от голямото количество отпадъци, които притежателите на противозаконните къщи натрупат в дерето. Там се отглеждат коне и свине, тор и наноси в допълнение затлачват терена. Освен това до всяка от къщите с подръчни материали се вършат навеси, постройки, надстройки, тоалетни и така нататък Миризмата към тях е непоносима, а гледката ужасяваща.

Опитите на Община Айтос да чисти боклуците от канала не водят до никакъв резултат, по-скоро даже и да има подобен той е временен, защото до дни живущите още веднъж затрупват дерето. Именно поради това администрацията е взела решение да събори противозаконните къщи, които са в поразителен тип и пред сриване.

В момента, спазвайки законовата процедура, представители на Община Айтос са тръгнали по петите на тези, които са издигнали трите постройки до дерето. Това обаче се оказало задача невъзможна. Незаконните къщи нямат строителни бумаги и се оказало, че са препродавани. Експертите от администрацията са открили жителите на една от къщите – семейство от Сунгурларе, което е купило една от проблематичните постройки преди година за 1500 лева, само че от кого – по този начин и не станало ясно.

Дали са парите и получили къщата без никакъв документ отсреща. След като завърши изследването, Общината ще даде на живеещите период за непринудено унищожаване на бараките. Дори и да не бъдат открити поименно хората, които са строили „ тапата “ в дерето, заповеди за срутване на къщите ще има, разкриха от Община Айтос.

„ В тези къщи са като в дядовата ръкавичка – живеят несъмнено 50 души вътре. Ако не бъдат отстранени, тези постройки ще се срутят върху жителите им. Добре, че Общината взе незабавни ограничения и скоро ще бъде позволен казусът “, показа живущ от прилежащата улица „ Теменуга “.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР